Nova vest
Fudbal

Petak, 10.07.2009.

15:43

Obama na Mundijalu 2010. godine

Predsednik SAD Barak Obama najavio je da će doći na Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava naredne godine u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Obama je u Vašingtonu razgovarao sa predsednikom Južne Afrike Džejkobom Zumom, posle čega su novinari predsedniku SAD postavili pitanje da li možda planira da poseti Južnu Afriku i gleda mečeve Mundijala, na šta je on odgovorio da mu je to cilj. Prethodno je Bela kuća izdala saopštenje da Obama još nije doneo konačnu odluku, međutim sada se čini da će 44. predsednik SAD ipak posetiti SP.

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pozvao je Obamu prošlog meseca da bude počasni gost na ceremoniji svečanog otvaranja Mundijala 2010. godine. Blater je tada rekao da je predsednik SAD obećao da će pokušati da dođe. Bela kuća je šaopštila i da predsednik planira da se sastane sa Sepom Blaterom i razgovara o predstojećem Svetskom prvenstvu.

Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi održava se od 11. juna do 11. jula 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve