Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.07.2009.

19:25

Remzi produžio ugovor sa Arsenalom

Mladi Velšanin, Aron Remzi potpisao je novi višegodišnji ugovor sa londonskim Arsenalom, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Remzi (18) je stigao u Arsenal prošlog leta iz Kardifa i u prvoj sezoni je zabeležio 22 nastupa u svim takmičenjima. U Premijer ligi je na teren ulazio devet puta, dok je u Ligi šampiona zabeležio šest nastupa i bio strelac u meču sa Fenerbahčeom.

Mladi Velšanin je debitovao i za svoju reprezentaciju u meču sa Danskom kada je imao samo 17 godina i do sada je šest puta oblačio reprezentativni dres svoje zemlje.

Remzi je igrao za reprezentaciju Velsa u uzrastu do 21 godine, i najmlađi je Velšanin koji je igrao u tom starosnom uzrastu, jer je prvi meč odigrao još avgusta 2007. godine u meču sa Španijom.

Remzi je oborio rekord i u svom prethodnom klubu, Kardifu, jer je kada je ušao u igru u meču sa Halom (28. aprila 2007.) imao 16 goodina i 124 dana. Prethodni rekord držao je legendarni Džon Tošak.

"Oduševljeni smo što je Aron potpisao novi dugoročni ugovor. Vrlo dobro je doprineo rezultatima kluba u prvoj sezoni i pokazao je da je jako pametan igrač. Ima tek 18 godina i stvarno se radujemo što ćemo u narednim godinama gledati kako se razvija", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve