Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.07.2009.

14:23

Real dogovorio transfer Benzeme?

Uprava fudbalskog kluba Real Madrid postigla je dogovor sa Olimpikom iz Liona o kupovini napadača Karima Benzeme za 35 miliona evra, objavila je španska Marka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Međutim, ni španski ni francuski klub nisu do sada komentarisali ove navode. Benzema bi bio četvrto pojačanje Reala u ovom prelaznom roku, pošto su pre njega u 'kraljevski klub' su došli Kristijano Ronaldo, Kaka i Raul Albiol. Real je za Ronalda platio 93 miliona evra, transfer Kake je koštao 65 miliona evra, dok je Albiol plaćen 15 miliona evra.

Novi predsednik Reala Florentino Perez, koji je u klub došao početkom juna, najavio je da će u ovom prelaznom roku potrošiti oko 300 miliona evra za pojačanja.

Francuski reprezentativa je za pet sezona u Lionu odigrao 149 utakmica i postigao 66 golova. Za nacionalni tim 'trikolora' do sada je odigrao 24 utakmice na kojima je šest puta zatresao mrežu protivnika.

Lion demantovao da Benzema prelazi u Real

Francuski fudbalski klub Olimpik iz Liona saopštio je da je dobio ponudu za napadača Karima Benzemu, ali je demantovao da je ona stigla od madridskog Reala.

Španski mediji ranije u toku dana su prethodno da su Real i Lion postigli dogovor o transferu vrednom 35 miliona evra.

"Dobili smo ponudu koja je veća od pomenute, ali ne od madridskog Reala. Nikakav dogovor nismo postigli", izjavio je portparol Liona Olivije Blan.

Pored Reala, prema pisanju francuskih medija, za Benzemu je zainteresovan i engleski Mančester junajted. Španski klub je još prošlog leta pokušao da angažuje Benzemu, ali im to na kraju nije pošlo za rukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve