Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.06.2009.

11:20

Jokanović: "Većina stvari po planu"

Trener Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da raniji povratak ekipe sa Tare neće poremetiti pripreme fudbalera Partizana za novu sezonu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

'Crno-beli' se, zbog vremenskih neprilika, vraćaju u Beograd, u četvrtak će, najverovatnije, igrati prijateljsku utakmicu sa ekipom Jagodine, a Jokanović se osvrnuo na učinak ekipe i, posebno, novajlija, na prvom delu priprema. Trener Partizana rekao je i da je dobro što je rezultat velškog prvaka u prvoj test utakmici 'protresao' i njegovu ekipu i sportsku javnost.

"Većina stvari ide po planu i uglavnom smo izveli ono što smo zamislili. Uslovi na Tari su zaista izvanredni i sigurno je da će Partizan dolaziti ovde na pripreme ali na ovoliko padavina niko nije očekivao," objašnjava Jokanović razloge za povratak u Beograd, "Veliki je rizik od povreda, tražili smo dobar teren i na Tari, na Zlatiboru, u okolini ali nije bilo rešenja. Uradili smo deo priprema u teretani i na trim stazi, na Teleoptiku imamo dobre terene i odlučili smo da se vratimo."

Partizan u nedelju igra sa ekipom Jedinstva iz Užica, na Tari se sastao sa timom Perućca, a ekipi su potrebne još dve test utakmice pre 14. jula i prvog duela sa velškim Rilom.

"Igraćemo najverovatnije sa Jagodinom u četvrtak popodne, a još uvek tražimo protivnika za 'generalnu probu'," kaže Jokanović.

Petorica igrača Partizana bili su učesnici EP za mlade igrače u Švedskoj.

"U ponedeljak se priključuju trojica, u sredu Fejsa i Obradović. Imali smo plan i za njih, logično je bilo da ih odmorimo bar nekoliko dana, uvešćemo ih postupno u rad i za nekoliko dana će biti spremni da rade sa grupom. Njima je potreban odmor ali mislim da će se pripremiti za utakmice koje nas čekaju," rekao je Jokanović koji će, kada se vrate mladi reprezentativci, imati više igrača nego što je planirano, "Mi imamo plan na koga ne računamo ali to su stvari kluba. Neki igrači neće biti sa nama jer je to bolje i za njih same, imaće šansu da se dokažu na nekom drugom mestu i da se vrate u Partizan."

Samo je Milovan Sikimić napustio ekipu i dogovorio se o saradnji sa francuskim Klermonom, neizvesno je da li će reprezentativac Ivan Obradović do kraja prelaznog roka ili do zime igrati u crno-belom dresu.

"Ja na Obradovića trenutno računam, nemam informacije da ide, dok je igrač Partizana, računam na njega. Očekujem ga, zajedno sa Fejsom, na popodnevnom treningu u sredu. Može da se desi da ostanem bez njega, mislim da imamo spremna rešenja. Za mene kao trenera i sve navijače Partizana bilo bi najbolje da ostane bar još godinu ili dve."

Utisak izveštača koji prate pripreme fudbalera Partizana je da je Lamin Dijara neraspoložen.

"Dijara je nešto nervozniji nego obično, to se vraća polako, on se koncentriše na rad. Mislim da sada radi kvalitetnije nego na ranijim pripremama. Izjavljivao je da bi da ide ali mislim da je shvatio da je njgova budućnost, bar bliska budućnost, u dresu Partizana. Možda vam se čini da se ne smeje kao ranije ali će se uskoro smejati," odgovorio je Jokanović na pitanje da li je Senegalac nervozniji nego ranije.

Mladen Krstajić je potvrdio ono što se od njega očekivalo, punu igračku i ljudsku zrelost, kao i manire dugogodišnjeg bundesligaškog fudbalera.

"Mi smo računali na Krstajića i njegovo iskustvo kao pojačanje. Njegov autoritet i harizma trebalo bi da nam donesu dosta toga, on je igrao ono za šta se mi borimo. Može da nam pomogne, očekujemo to od njega," kaže Jokanović koji je zadovoljan i učinkom drugog letošnjeg pojačanja, Brazilca Klea, "Ono što smo videli na prvoj utakmici i na treninzima je odlično kretanje, nešto od toga se uči, nešto je urođeno, to je veoma korisno za ekipu. Može da bude izuzetno kvalitetan i kao paker i kao strelac."

Partizan će prvi zvanični meč u sezoni igrati sa ekipom prvaka Velsa, Rila. Ril je u prvoj test utakmici savladao predstavnika Škotske u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Madervel.

"Imam informaciju da su dobili Madervel. To nas je sve malo 'protreslo', dobro je da se ne misli da će to biti izlet ili šetnja. Ja sam kao igrač imao priliku da igram sa britanskim ekipama iz slabijih liga. To su izuzetno snažne ekipe, prilično nezgodne, igraju iz sve snage i u lokalnim takmičenjima. Mogu samo da zamislim kakvi mogu da izađu na kvalifikacije za Ligu šampiona. Ovaj rezultat nas navodi na ozbiljno razmišljanje o ozbiljnoj ekipi, poznajući njihov karakter, sigurno neće izaći tek tako," osvrnuo se Jokanović na rezultat prve test utakmice rivala.

Partizan u nedelju (16.30) igra sa Jedinstvom u Užicu, uveće se ekipa vraća u Beograd, a od ponedeljka će se dva puta dnevno raditi na terenima SC Partizan Teleoptik u Zemunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve