Nova vest
Fudbal

Petak, 19.06.2009.

18:23

EP U21: Remi i sa Belorusijom

Mlada reprezentacija Srbije igrala je bez golova protiv Belorusije u drugom meču drugog kola Grupe A na U21 prvenstvu Evrope u Švedskoj.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srbija je imala terensku inicijativu tokom većeg dela meča, ali i pored toga nije uspela da dođe do prvog gola na šampionatu. Naši igrači najopasniji su bili iz prekida, a najbolju priliku imao je Pejčinović u 80. minutu kada je sa nekoliko metara prebacio gol Belorusije. Srbija sada ima dva boda posle dva kola u Grupi A, a u trećem igra odlučujući meč protiv Švedske od 20.45h.

Selektor Krčmarević je za razliku od duela protiv Italije napravio samo jednu izmenu u timu. Umesto povređenog Matića priliku je dobio Milinković. S druge strane selektor Belorusije Juri Kurnenin je uvrstio tri nova igrača u tim koji je od Švedske izgubio 5:1.

Već u drugom minutu Srbija je imala polušansu ali je Tošić sa dvadesetak metara šutirao preko gola. Dva minuta kasnije Kačar je odično odigrao na ivici šesnaesterca, lopta je došla do Fejse ali je udarac veznog igrača Partizana izblokiran.

Srbija je i u nastavku igrala bolje od rivala, dominirala je sredinom terena, a jednu sjajnu akciju u 11. minutu prekinuo je sudija Čakir koji nije pustio prednost posle prekršaja Šitova nad Kačarom.

Dva minuta kasnije i Belorusija je zapretila. Krivec je pokušao iskosa sa leve strane ali je Brkić dobro intervenisao i izbacio loptu u korner.

Posle ove šans beloruski fudbaleri su se oslodobili pritiska, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Brkića. U 19. minutu glavni sudija je pokazao prvi žuti karton na meču. Kažnjen je Fejsa koji je neoprezno startovao nad Šivakovom.

Prvu šansu posle pokušaja Fejse u četvrtom minutu, Srbija je imala tek dvadeset minuta kasnije, ali je Milinković previše oklevao i slabo šutirao sa oko 18 metara.

Tošić je nekoliko puta pokušao da probije po desnoj strani ali je bio zaustavljen daleko od gola Belorusa koji su se opredelili da igraju na kontre. Jednu veoma dobru akciju imali su u 29. minutu ali je Brkić dobro intervenisao posle centaršuta Šivakova. Brkić je dobro interevenisao i narednog minuta posle slobodnog udarca Belorusa.

Srbija je u 37 minutu imala najbolju priliku u prvom poluvremenu. Tošić je sa 30 metara iskosa sa leve strane izveo slobodan udarac ali je Vuković slabo glavom zakačio loptu koja je došla do golmana Česnovskog.

Do kraja poluvremena naši igrači nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol rivala iako su imali terensku inicijativu i nekoliko solidnih prodora po krilnim pozicijama. Najopasniji su bili iz prekida ali su beloruski defanzivci uspešno intervenisali posle centaršuteva Zorana Tošića.

Na poluvremenu utakmice Slobodan Krčmarević je u igru uveo Ivana Obradovića koji je zamenio Milinkovića i zauzeo mesto levog beka, dok je Petković zaigrao ofanzivnije.

Ni u prvih 20 minuta drugog dela naši igrači nisu uspeli da stvore pravu gol šansu. Sulejmani i Tošić su pokušavali sa krilnih pozicija ali nisu uspevali da proigraju saigrače u kaznenom prostoru ili su bili zaustavljeni pre nego što su i došli u šansu da to učine.

U 63. minutu selektor Srbije napravio je i drugu izmenu. Umesto Petkovića koji se nije snašao u nešto ofanzivnijoj ulozi ušao je mladi igrač Partizana Nemanja Tomić.

Ni posle slobodnog udarca u 68. minutu naši igrači nisu uspeli da savladaju Česnovskog koji je ponovo bio brži od srpskih fudbalera.

Nekoliko minuta kasnije Belorusija je izvela odličan napad, stvorila višak u našem šesnaestercu ali je Fejsa izbacio loptu ispred dva protivnička igrača.

Najbolju priliku Srbija je imala u 80. minutu ponovo posle prekida. Tošić je i ovaj put centrirao, Kačar je glavom spostio do Pejčinovića koji je sa svega nekoliko metara poslao loptu preko gola.

Posle toga u igru konačno ulazi napadač Veljović umesto Ljubomira Fejse, ali naši igrači, kao i tokom većeg dela meča, nisu uspeli da stvore pravu šansu za centarfora.

Glavni sudija meča produžio je utakmicu za pet minuta, ali ni posle 95. minuta mučenja sa bunkerom Belorusa, Srbija nije uspela da potigne gol pa je i na drugom meču na EP igrala bez pogodaka.

Pre ovog meča Italija je pobedila Švedsku 2:1 i sa četiri boda je najbliža plasmanu u polufinale iz Grupe A. Naša reprezentacija ima dva boda, Švedska tri, a Belorusija jedan bod.

U trećem, poslednjem kolu Srbija igra sa domaćom Švedskom koju mora da pobedi ukoliko želi plasman u polufinale. Italija igra protiv Belorusije.

Srbija: 1. Brkić, 3. Fejsa (Veljović 81'), 4. Kačar, 5. Petković (Tomić 63'), 7. Smiljanić, 10. Sulejmani, 11. Tošić, 14. Tomović, 15. Pejčinović, 16. Vuković, 18. Milinković (Obradović 45')

Belorusija: 1. Česnovski, 2. Osipovič, 4. Šitov, 5. Bordačov, 7. Krivec, 9. Kovel, 11. Afanasiev (Čuklei 69'), 15. Kisljak (Volodko 81'), 18. Verhovtsov, 20. Jurčenko (Putil 76'), 21. Sivakov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve