Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2009.

22:26

Italijani preokretom do prve pobede

Fudbaleri Italije osvojili su prva tri boda u grupi 'B' Kupa konfederacija. Lipijev tim savladao je u Čvaneu/Pretoriji selekciju SAD rezultatom 3:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Amerikanci su poveli u 42. minutu golom Donovana iz jedanaesterca iako su već tada igrali bez isključenog Klarka. Preokret i pobedu prvacima sveta doneli su Đuzepe Rosi i Danijele De Rosi koji su pogodili u 58, odnosno 72. minutu, a Rosi je u četvrtom minutu nadoknade vremna postavio konačan rezultat.

Prve prilike imali su Italijani, Legrotalje i Đilardino nisu uspeli ozbiljnije da ugroze Hauarda.

Prvaci sveta igrali su bolje ali su Amerikanci bili bliži postizanju gola.

Bredli pravo u Bufona u 12. minutu posle dobre polukontre Amerikanaca. Još bolju priliku imao je Altidor, pet minuta kasnije. Kapiten reprezentacije Italije još jednom je iz duela 'jedan na jedan' izašao kao pobednik.

Od 33. minuta Italijani su imali čoveka više na terenu. Nekontrolisan start Klarka je koštao ranog izlaska iz igre ali su, i pored toga, Amerikanci poveli.

U 40. minutu još jedan kontranapad Amerikanaca, u šesnaestercu Italijana Kjelini je naleteo na Altidora a Čilenac Poso pokazao je na jedanaest metara. Lendon Donovan je savladao Bufona.

U drugom delu igre Lipi je napravio dve izmene, Montolivo i Rosi zamenili su Gatuza i Kamoranezija a rođeni Njujorčanin Rosi je, minut kasnije, udarcem sa 30 metara savladao Hauarda za 1:1. Prethodno su pokušavali Pirlo i Jakinta, a posle toga još jednom Rosi i Pirlo, u poslednju četvrtinu meča ušlo se sa nerešenim rezultatom.

Bob Bredli uveo je u igru Dejvisa umesto Altidora, a Lipi svoj poslednji adut, Luku Tonija. Minut kasnije pokušao je Pirlo iz slobodnog udarca ali je pogodio zid.

Gol odluke viđen je u 72. minutu, Đuzepe De Rosi je 'opalio' sa tridesetka metara, a Hauard, pokriven nekolicinom igrača, pokazao šta mu je najslabija tačka, 2:1 za Italiju. Ipak, oba udarca bila su veoma jaka, oba puta lopta je završila u 'maloj mreži'.

Vodeći gol potpuno je podigao Italijane, nastavili su da napadaju a prilike su propuštali u 75. (Rosi) i 79. minutu (Montolivo).

Dobar udarac Dempsija, deset minuta pre kraja, zaustavio je Bufon. Minut kasnije u kaznenom prostoru Bufona sudarili su se Legrotalje i Donovan, Poso nije svirao ništa.

Dobar napad Rosija završio se kornerom za Italijane u 81. minutu. Izveo ga je Pirlo, a Kjelini je bio neprecizan.

Poslednja izmena u ekipi SAD viđena je pet minuta pre kraja kada je u igru ušao Klještan.

Pokušao je i Luka Toni, glavom, tri minuta pre kraja, i Klještan, sa tridesetak metara, minut kasnije.



U samoj završnici Italijani su, ne baš uspešno, čuvali loptu a prodor Bizlija završen je kornerom u poslednjem minutu. Izveo ga je Donovan ali je Dejvis loše loptu zahvatio glavom.

U prvom minutu sudijske nadoknade vremena Hauard je zaustavio pokušaj Rosija, a još jednu priliku imao je Toni. Bio je sam ispred Hauarda ali je pogodio golmana Evertona.

U poslednjim trenucima susreta Rosi pogađa još jednom, Sjajno je asistirao Pirlo a fudbaler Viljareala je iz šesnaesterca 'pocepao' mrežu Hauarda.

SAD: Hauard - Spektor, Demerit, Onijevu, Bornštajn (od 85. Klještan) - Bredli, Fajlhaber (od 72. Bizli), Klark - Dempsi, Alditor (od 66. Dejvis), Donovan
Italija: Bufon - Zambrota, Kjelini, Legrotalje, Groso - Gatuzo (od 57. Montolivo), De Rosi, Pirlo - Kamoranezi (od 57. Rosi), Jakinta, Đilardino (od 69. Toni)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve