Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2009.

19:56

Kaziragi: "Oprezno protiv Srbije"

Selektor mlade reprezentacije Italije Pjerluiđi Kaziragi smatra da će uvodni meč njegovog tima na EP sa Srbijom odlučiti pobednika grupe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U grupi A šampionata za igrače do 21 godine koji se održava u Švedskoj uz Italiju i Srbiju nastupaju i selekcije Belorusije i domaćina Švedske. Srbija se sa Italijom sastaje u Helsinborgu, u utorak od 20.45. Italija je na startu prošlog šampionata za mlade u Holandiji izgubila od srbije i nije se plasirala u polufinale, što je pravo upozorenje za Kaziragija.

"Srbija ima odličan tim, sa nekoliko već afirmisanih fudbalera na evropskom nivou. Tadić, Kačar, Sulejmani i Tošić su igrači o kojima se priča u Evropi i svakako treba respektovati takav sastav", izjavio je Pjerluiđi Kaziragi.

Kaziragi je bio na klupi "Azurina" i pre dve godine, i najavljuje da će njegov tim pokušati da se osveti rivalu dobrom igrom.

"Fudbal je igra i treba se nadigravati", istakao je italijanski selektor na konferenciji za novinare.

Stručni štab reprezentacije Srbije zamerio je u ponedeljak pre podne rukovodstvu italijanske ekipe zbog toga što su odbili da dostave kasetu sa poslednjim igrama njihove selekcije, što je inače uobičajena praksa u svetu fudbala u poslednjoj deceniji.

Na pitanje zašto se to dogodilo, Kaziragi je naveo da italijanska fudbalska federacija poseduje samo snimke utakmica koje su prenošene na nacionalnoj televiziji, a da su svi ostali snimci veoma lošeg kvaliteta i zbog toga nisu želeli da ih proslede srpskom timu.

Osim Kaziragija selekcije Srbije seća se i kapiten Azurina Marko Mota.

"Taj poraz nas još boli. Sećam se da smo imali mnogo prilika i sve smo ih propustili, pa nas je Srbija kaznila. Sada želimo osvetu. Najlešpa stvar u fudbalu je to što uvek dobijete drugu priliku. Prošli put nismo imali sreće, ali utakmice se ne gube samo zbog loše sreće. Mnogo puta smo grešili pred golom i to ovog puta treba da ispravimo", rekao je fudbaler Udinezea pozajmljen Romi.

Predstavnici UEFA i domaćina evropskog prvenstva sprovode poslednje pripreme na stadionu u Helsinborgu, gde je otvoren odlično opremljen pres centar. Proveravaju se svi detalji, uvežbavaju ceremonije izlaska na teren i intoniranje himni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve