Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2009.

17:50

KK: Egipćani namučili Brazilce

Fudbaleri Brazila i Egipta odigrali su u Mangaungu/Blumfontejnu pred oko 45.000 ljudi zanimljivu utakmicu koju su petostruki prvaci sveta dobili rezultatom 4:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvih 45 minuta Kaka je doveo Brazil u vođstvo (5. minut), Zidan izjednačio (9), a Luis Fabijano ponovo doneo prednost ekipi Karlosa Dunge (12). Do poluvremena je pogodio i Huan (37), a u nastavku susreta usledila su dva brza gola Egipćana (Šoki 54, Zidan 55) i odluka u poslednjem minutu kada je Kaka 'sa kreča' postigao gol.

Odbrana Egipćana pokazala se kao prilično naivna kod prekida, ali su ofanzivni igrači šampiona Afrike imali nekoliko odličnih pokušaja i prilika da postignu još koji gol. Odbrana Brazila, po imenima igrača sjajna, na trenutke je izgledala potpuno izgubljeno.

U drugoj utakmici grupe 'B' u ponedeljak od 20.45 sastaju se Italija i Sjedinjene Američke Države.

U 5. minutu nova zvezda madridskog Raeala Kaka je, na dodavanje Danija Alveša, pokazala deo umeća. Hani je izbačen iz igre a El Hadari savladan za vođstvo favorita.

Samo četiri minuta kasnije Abo Terika je asistent a Zidan glavom uspeva da pogodi mrežu iza Žulija Sezara.

Sličan gol i na drugoj strani postigao je Luis Fabijano. Centaršut je izveo Elano a napadač Sevilje je doneo novu prednost Brazilcima. Igrao se 12. minut.

Branioci titule igrali su lako, lakše nego u južnoameričkim kvalifikacijama, a i treći gol na meču postigli su posle prekida. Još jednu asistenciju 'upisao' je Elano Blumer, on je izveo udarac iz kornera a Huan doneo dva gola prednosti svom timu.

U sudijskoj nadoknadi vremena u prvih 45 minuta Egipćani su imali sjajnu priliku, Moavad je prošao po strani a Hosni glavom šutirao pored stative.

Sjajna akcija Afrikanaca u 54. minutu završena je novim pogotkom. Zidan je prošao po strani, povratnu loptu lepo je zahvatio igrač Midlsbroa Šoki i savladao golmana Brazila za 3:2.

Samo minut kasnije fudbaler Borusije iz Dortmunda Mohamed Zidan je postigao svoj drugi gol, dodavanje Abo Terike iskoristio je da drugi put na meču donese izjednačenje svojoj ekipi.

Prvi put od kada je na klupi Brazila Karlos Bledorn Veri Dunga ta ekipa prmila je tri gola na jednoj utakmici.

Najslabijeg od trojice napadača i dvostrukog asistenta Dunga je zamenio pola sata pre kraja meča, a priliku su dobili Pato i Ramireš.

Pato je u 70. minutu imao priliku posle centaršuta Danija Alveša ali nije dobro zahvatio loptu glavom. Pet minuta kasnije odlično je šutirao Kaka ali je lopta otišla iznad gola.

Hauard Veb iz Engleske pokazao je žuti karton, Moavadu koji je prekršajem zaustavio Danija Alveša dva minuta pre kraja meča na ivici šesnaesterca. Posle centaršuta sa desne strane pokušao je Lusio, ali je Elmohamadi na gol-liniji loptu zaustavio rukom.

Usledilo je isključenje igrača koji je na teren izašao 15 minuta ranije i jedanaesterac koji je Kaka pretvorio u svoj drugi pogodak i konačnih 4:3.

Poslednju priliku na utakmici propustio je Eid. U petom minutu sudijske nadoknade vremena šutirao je neometan, pravo u Žulija Sezara.

Brazil: Žulio Sezar - Dani Alveš, Lusio, Huan, Kleber (od 83. Andre Santos) - Elano (od 62. Ramireš), Žilberto Silva, Felipe Melo - Kaka, Luis Fabijano, Robinjo (od 62. Pato)
Egipat: El Hadari - Fati, Said, Hani, Goma, Moavad - Šavki, Hosni (od 75. Elmohamadi), Hasan (od 51. Ahmed Eid) - Abo Terika, Zidan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve