Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2009.

11:19

Branioci trofeja počeli pripreme

Fudbaleri beogradskog Partizana počeli su u ponedeljak pripreme za novu sezonu u kojoj će braniti oba domaća trofeja i pokušati da se plasiraju u Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U SC 'Partizan-Teleoptik' u Zemunu okupio se veći deo igrača na koje Slaviša Jokanović računa u novoj sezoni a nedostajali su Portugalac Moreira, koji je dobio dozvolu kluba da zakasni na početak priprema, i Senegalac Dijara koji će zbog problema sa vizom doputovati u utorak, kao i mladi reprezentativci.

Na prozivci su se pojavili Mladen Krstajić, Branimir Jovanović i Siniša Stevanović, novi igrači Partizana, a direktor kluba Ivan Tomić objasnio je da su sa Brazilcem Kleom "pregovori u završnoj fazi".

'Crno-beli' će u Beogradu raditi do 22. juna, kada odlaze na Taru gde će obaviti bazični deo priprema.

Partizan će odigrati dve ili tri probne utakmice a jedan od rivala trebalo bi da bude atinski AEK.

Na prvom okupljanju u novoj sezoni igrače su pozdravili predsednik Dragan Đurić i direktor Ivan Tomić, kao i šef stručnog štaba Slaviša Jokanović a pored odsutnih reprezentativaca Marka Jovanovića, Ljubomira Fejse, Rajka Brežančića, Nemanje Tomića i Ivana Obradovića (koji još uvek nije odabrano klub u kojem će nastaviti karijeru) nije bilo ni Brankovića i Brnovića, koji se neće vraćati sa 'pozajmica', kao ni Milana Perića koji je prolećni de osezone proveo u Jagodini.

"Zahvalio bih vam se na postignutim rezultatima iz prošle sezone i želim vam uspešne i ove pripreme. Znamo šta smo uradili, odbranili smo duplu krunu, imali najboljeg strelca, najboljeg igača, najviše igrača u idealnom timu. Sve je to lepo, ali ispred nas je još jedan korak, Liga šampiona.

Mislim da imamo ekipu, računajući tu i ljude u klubu, stručni štab, i naravno igrače, i da zaslužujemo mesto u Ligi šampiona. Nadam se da će tako i biti, mi ćemo vas gurati, a vi se pokažite na terenu," rekao je predsednik kluba Dragan Đurić.

"Imali ste malo vremena, siguran sam da se niste odmorili i zbog toga ćete imati probleme tokom priprema i sezone, na to obratite pažnju. Lepo je to što smo imali dobre rezultate iza sebe, ali od prošlosti se ne živi, nadam se da ćemo se radovati novim uspesima u sezoni," rekao je Ivan Tomić igračima a novinarima posle zvaničnog dela na pitanje kada bi u Beograd mogao da dođe Kleo odgovorio da su "razgovori u poodmakloj fazi".

Trener Slaviša Jokanović bio je dobro raspoložen.

"Ja sam siguran da ste se odmorili iako direktor kaže da niste. Ambicije Partizana su jasne, Evropa, prvenstvo i Kup. Nikad nisam od vas tražio previše koraka unapred, želim prvo da se koncentrišete na ovaj prvi trening, pa na sutrašnji trening, a ovo ostalo dolazi posle - Liga šampiona u avgustu, prvenstvo u maju. Nadam se da ćemo u oba slučaja biti na mestu koje očekuju ljudi iz kluba i navijači koje zaslužujemo."

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu šampiona Partizan će igrati 14. ili 15. jula a protivnika će saznati na žrebu 22. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve