Nova vest
Fudbal

Petak, 12.06.2009.

14:53

Batić: "Jemstvo za Terzića kuća"

Advokat bivšeg predsednika FSS Zvezdana Terzića, Vladan Batić najavio je da će za nekoliko dana ponuditi jemstvo za ukidanje poternice i pritvora za Terzića.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Jemstvo će biti kuća i dvorište u Bačkoj Topoli, koji su vlasništvo roditelja i bake njegovog klijenta. "Ponudićemo jemstvo, u pitanju su nekretnine, kuća i dvorište roditelja i bake Zvezdana Terzića. Prema našim procenama, vrednost toga je između 150.000 i 200.000 evra. Spremni smo da doplatimo razliku do 200.000 evra, ako vredi manje", izjavio je Batić.

Batić je dodao da je to jemstvo garancija da Terzić neće bežati i podsetio da je u nekim drugim, težim slučajevima, sud dozvoljavao odbranu sa slobode.

"Podsetiću vas samo na slučaj Mire Marković, koja je platila 20.000 evra. Tu je i Bojana Bajrušević, koja je jedna od osumnjičenih u slučaju duvanske mafije", kazao je Batić.

On je pozvao republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića i okružnog tužioca Zagorku Dolovac da saopšte da li još uvek postoje razlozi za trajanje rešenja o pritvoru.

"Pre neki dan su saslušana poslednja dva svedoka Marko Baša i Stevan Stošić i utvrđeno je da nemaju nikakve veze sa Terzićem. Da tužilac ima pravnih razloga već bi podigao optužnicu. Ovde nema govora o zloupotrebi službenog položaja, dok je Terzić bio predsednik OFK Beograda, taj klub je samo profitirao", naveo je Batić.

Terzić od januara prošle godine nije u Srbiji, a 4. marta 2008. MUP Srbije raspisao je poternicu za njim.

Okružno tužilaštvo u Beogradu je 14. aprila prošle godine pokrenulo istragu protiv Terzića zbog sumnje da je zloputrebio službeni položaj prilikom transfera Vanje Grubača u Hamburg.

Istraga je kasnije proširena i na prodaju Srđana Stanića moskovskom Spartaku i Branislava Ivanovića ruskoj Lokomotivi. Terzić je 12. marta 2008. podneo ostavku na mesto predsednika FSS.

"Niko od petorice saslušanih fudbalera nije upro prstom u Terzića. Naprotiv, svi ga smatraju svojim fudbalskim ocem. Ne postoje krivični razlozi za održavanje pritvora i poternice", kazao je Batić.

Batić je rekao da, ukoliko pravosudni organi ne prihvate jemstvo za Terzića, njegov pravni tim sazvaće novu konferenciju na kojoj će otkriti nove detalje "hajke na Terzića, koja je počela u decembru 2007. iz kabineta tadašnjeg premijera Vojislava Koštunice i ministra policije Dragana Jočića.

"Ako ne prihvate jemstvo, izaći ćemo sa novim detaljima u javnost. To nisu optužbe, ali ne može pravosuđe nekom da bude majka, a nekom maćeha", zaključio je Batić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve