Nova vest
Fudbal

Subota, 06.06.2009.

13:21

Partizan na 'Mundijalitu'

Fudbaleri omladinske škole Partizana po četvrti put učestvuju na prestižnom turniru, ’Mundijalitu’ u Madridu.

Izvor: B92, partizan.rs

Autor:B92, partizan.rs

Default images

’Mundijalito’ predstavlja nezvanično svetsko klupsko prvenstvo sveta za igrače rođene 1991. i mlađe i na njemu učestvuje šesnaest ekipa iz celog sveta. Turnir je počeo 31. maja i Partizan se posle grupne faze plasirao u četvrtfinale gde ga očekuju omladinci zvaničnog prvaka Evrope, Barselone.

Partizan je u Grupi D ostvario po jednu pobedu, remi i poraz, čime je zauzeo drugo mesto iza Rajo Valjekana. ’Crno-beli’ su remizirali sa Real Solt Lejkom 1:1, a strelac je bio Vojkan Miljković. Nakon toga Rajo Valjekano slavio je 3:1, a jedini pogodak za Partizan postigao je Jojić. Plasman u četvrtfinale došao je posle pobede nad Espanjolom od 3:1, a strelci su bili Đoković dva puta i Mihajlović.

Ovo je četvrto izdanje turnira i Partizan je bio učesnik svaki put.

Ekspedicija Partizana koja je otputovala u Madrid broji 25 članova, a u njoj su sledeći igrači:

Nikolić, Uroš Miljković, Krneta, Gavrilović, Ostojić, Mezei, Vojkan Miljković, Čabak, Ivanov, Drpljanin, Jovan Lukić, Mihajlović, Obradović, Jojić, Nenad Lukić, Trujić, Jovanović i Đoković, sa trenerom Draganom Kecmanom. Sve mečeve posmatrao je i trener prvog tima Partizana, Slaviša Jokanović.

Turnir se održava u periodu od 31.5. – 12.6.2009. a pozvano je 16 ekipa iz celog sveta:

Mamelodi Sandauns (Južna Afrika), Peking Guoan (Kina), Gojang (Koreja), Real Madrid, Barselona, Espanjol, Rajo Valjekano, Atletiko Madrid (Španija), Verder Bremen (Nemačka), Dinamo Kijev (Ukrajina), Real Solt Lejk (SAD), Atletiko Penjarol (Urugvaj), Sao Paolo i Korintijans (Brazil), Boka Juniors (Argentina) i Partizan (Srbija).

U ostalim parovima četvrtfinala sastaju se:
Sao Paolo – Atletiko Madrid
Korintijans – Real Madrid
Rajo Valjekano – Dinamo Kijev

Svi mečevi 1/4 finala na programu su u nedelju od 20.00h, a Partizan svoj meč igra u predgrađu Madrida Leganjesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve