Nova vest
Fudbal

Petak, 05.06.2009.

18:22

Mladen Krstajić ponovo u Partizanu

Dosadašnji štoper Šalkea Mladen Krstajić novi je član Partizana, nakon što je već proveo četiri godine (1996-2000) u taboru 'crno-belih'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Krstajić ima 35 godina, a sa sportskim direktorom Partizana Ivanom Tomićem dogovorio se o dvogodišnjoj saradnji. Iako je imao ponude iz inostranstva (spominju se Minhen 1860 i PSV), Krstajić je rešio da se vrati u Srbiju za, pretpostavlja se, manje novca nego što bi dobio drugde.

Jedan od razloga povratka u Partizan baš sada jeste i činjenica da se Krstajić dobro poznaje sa skoro svim rukovodećim ljudima Partizan – sa Tomićem je bio saigrač u Partizanu, sa Petrićem, Mirkovićem i Jokanovićem igrao je u reprezentaciji, a na istom mestu sarađivao je sa Goranom Stevanovićem.

Mladen Krstajić je karijeru počeo 1991. godine igrajući u rodnom gradu zas Čelik iz Zenice. Potom je tri godine proveo u Kikindi, a zatim je prešao u Partizan. U taboru 'crno-belih' zadržao se četiri godine i osvojio tri titule prvaka Srbije i jedan nacionalni kup.

Potom je prešao u Verder iz Bremena, gde je takođe proveo četiri sezone, postao jedan od najboljih štopera u Bundesligi i osvojio jedinu duplu krunu u klupskoj istoriji 2004. godine. Nakon te sezone prešao je u Šalke, a 17. marta ove godine postao je i kapiten kluba iz Gelzenkirhena.

Za nacionalni tim Krstajić je odigrao 59 mečeva i postigao dva gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve