Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.06.2009.

19:13

Zvezda: Dug igračima 14 miliona?

Sportski žurnal objavio listu igrača Crvene zvezde sa zaradama koje su za srpske prilike astronomske. Igračima se duguje preko 14 miliona evra!

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Novi trener Crvene zvezde Vladmir Petrović Pižon prilikom predstavljanja u sredu izjavio je da će prioritetni cilj u narednoj sezoni biti formiranje tima koji bi na duže staze mogao da beleži dobre rezultate u domaćem šampionatu i Evropi.

Medjutim do početka priprema i prve prozivke koja je zakazana za 17.jun operativce kluba i popularnog "Pižona" očekuje puno posla na formiranju "kostura" novog tima,

Već je doneta odluka i ko ostaje u klubu, a ko odlazi. Za igrače koji ostaju, pripremljeni su tipski ugovori u kojima su precizirane sve obaveze prema klubu, zarada će zavisti od broja odigranih utakmica, ali i od ponašanja na i van terena, kako se ne bi dogodilo da igrač koji je odigrao 4 minuta u polusezoni zaradi 250 hiljada evra.

Letimičnim pregledom papira nova garnitura u klubu ustanovila je da obaveze prema igračima u vidu raznih višegodišnjih ugovora iznose preko 14 miliona evra?

Kako "Sportski žurnal" saznaje najveća briga za klub i novu upravu je kredit koji je uzet tokom zimskog prelaznog roka i koji iznosi čak 5,5 miliona evra sa godišnjom kamatom od 27 posto. Zvezda godišnje na ime kamate mora da isplati sumu od skoro milion i po evra.

"Sportski žurnal" je saopštio i spisak igrača sa zaradama na kojoj vodi Slovenac Mirnes Šišić sa 750 hiljada evra na 2,5 godine.

Ognjen Koroman ima trogodišnji ugovor vredan 900 hiljada evra, Fererira 460 hiljada za dve godine, Nikola Lazetić ima ugovor na dve godine vredan 400 hiljada evra, Džeferson Da Silva 600 na tri sezone, Lukaš 540 hiljada za 3 sezone, Subašić 450 na tri sezone,Oumaru 450 000 (3), Pekarić 170 000 (jednogodišnja pozajmica), Some 390 000 (3)...

Sa ovakvom listom upravu crveno-belih očekuje veliki posao u postavljanju kluba na noge...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve