Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.05.2009.

20:04

Kraj puta za Maldinija

Legendarni fudbaler Milana Paolo Maldini odigrao je u nedelju protiv Fiorentine poslednji meč u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Rosoneri“ su pobedili u Firenci sa 2:0 u okviru poslednjeg kola Serije A i zadržali treće mesto koje donosi direktan plasman u Ligu šampiona, ali je meč obeležio odlazak jednog od najboljih odbrambenih igrača svih vremena, koji je kompletnu 25-godišnju karijeru proveo na "San Siru".

Maldini je u nadoknadi vremena zamenjen, publika na stadionu „Artemio Franki” višeminutnim ovacijama je ispratila 40-godišnjeg fudbalera, a igrači oba tima iskoristili su priliku da se i sami oproste od Maldinija.

Legendarni defanzivac ovaj put je ispraćen na pravi način, za razliku od prošlonedeljnog skandala, kada su mu na poslednjem takmičarskom meču na „San Siru” najvatreniji navijači Milana zviždali zbog dugogodišnje svađe sa kapitenom “rosonera”.

Nedved se oprostio od "Stare dame"

U još jednom oproštajnom meču, Čeh Pavel Nedved odigrao je poslednji meč u dresu Juventusa, u pobedi protiv Lacija sa 2:0 i dobio još veće ovacije.

Nakon meča, odigranog u okviru poslednjeg kola Serije A, svi igrači vratili su se na teren u crno-belim dresovima sa brojem 11, a Nedvedu je uručen specijalno uramljen dres sa brojem 327, koliko je Nedved odigrao utakmica u dresu torinskog kluba.

U isto vreme, navijači Juventusa neprekidno su skandirali Nedvedovo ime i na sjajan način ispratili češkog fudbalera.

Nedved je najavio da će napraviti pauzu i posle toga odlučiti šta dalje, a prema najavama njegovog menadžera, mogao bi da se vrati u Lacio.

Nedved je stigao u Juventus 2001. godine. Sa torinskim klubom osvojio je dve titule prvaka Italije i dva Superkupa. 2003. godine proglašen je za najboljeg igrača Serije A i najboljeg igrača Evrope. Šest puta je proglašavan za češkog fudbalera godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve