Nova vest
Fudbal

Petak, 29.05.2009.

12:30

Radomir Antić saopštio spisak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak 23 igrača za sledeće dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentacija će se okupiti u ponedeljak, 1. juna. Srbija 6. juna dočekuje Austriju, a onda 10. juna igra u gostima protiv Farskih Ostrva.

Selektor Antić je pritom istakao da je utakmica sa Austrijom 6. juna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prvo od 'dva finala' koja očekuju njegovu ekipu.

"To je za nas prvo od dva finala. Imamo veliki respekt prema Austrijancima. Oni su u odnosu na prošlu godinu promenili selektora, a novi ima nadimak vatrogasac. Austrijanci će pokušati sve da u Beogradu pronađu šansu koja će ih vratiti u igru", rekao je Antić.

Selekcija Austrije, posle pet mečeva, zauzima četvrto mesto u grupi sa sedam bodova, pet manje od vodeće Srbije. Srpski selektor, međutim, tvrdi da ta činjenica neće 'uspavati' njegovu ekipu.

"Sve navodi na to da moramo da budemo ozbiljni. Imaćemo dosta vremena za pripremu utakmice, moramo pre svega da razmišljamo o svojoj igri. Želimo da dođemo do pozitivnog rezultata, i zato neće biti opuštanja. Imam poverenja u igrače i to mi uliva optimizam", istakao je Antić.

"Trenutno se nalazimo u privilegovanoj situaciji. Rekao sam i ranije, put u Južnu Afriku vodi iz Beograda. Prvi smo u grupi, i ako dobijemo preostale utakmice kod kuće, ići ćemo na Svetsko prvenstvo", poručio je Antić.

Na spisku od za mečeve sa Austrijom i Farskim Ostrvima, nalaze se i trojica fudbalera iz domaćeg prvenstva, Ivan Obradović (Partizan), Nenad Milijaš (Crvena zvezda) i Dragan Mrđa (Vojvodina),

"Voleo bih da na spisku ima više od trojice igrača iz domaćih klubova. Stalno sam u kontaktu s ljudima iz našeg fudbala i pratim šta se dešava. Ova trojica su ranijim igrama u reprezentaciji već potvrdili svoje kvalitete, a vrata nacionalnog tima otvorena su i za sve ostale igrače", rekao je Antić.

Selektor Srbije podsetio je i da na utakmici sa Austrijom neće moći da računa na napadača Nikolu Žigića zbog parnih žutih kartona, ali da će napadač Rasinga pomoći ekipi u utakmici sa Faranima. Antić je dodao da na spisku nema igrača sredine terena Dinama iz Kijeva Miloša Ninkovića, koji je dobio virusnu upalu pluća.

"Očekujem da na pripremama za ove utakmice nećemo imati dodatne pehove. Svi igrači koji su se našli na spisku svojim ponašanjem i igrom izborili su status reprezentativaca", zaključio je Antić.

Antić je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, Bojan Isailović.
Odbrana: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Antonio Rukavina, Aleksandar Luković, Ivan Obradović i Aleksandar Kolarov.
Sredina terena: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Gojko Kačar, Miloš Krasić, Boško Janković, Milan Jovanović i Miralem Sulejmani.
Napad: Nikola Žigić, Marko Pantelić, Dragan Mrđa i Danko Lazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d