Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2009.

20:46

Nirnberg na korak od Bundeslige

Fudbaleri Nirnberga savladali su Energi u Kotbusu 3:0 (1:0) i skoro obezbedili pobedu u baražu za plasman u najkvalitetniju namačku ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trećeplasirana ekipa iz ’Cvajte’ ove sezone sjajno je odigrala u Kotbusu i golovima Boakjea (2) i Ajglera stekla veliku prednost pred revanš u Ninbergu za tri dana. Domaći Kotbus, za koji je od 34. minuta igrao Ivica Iliev, nije uspeo da zaustavi sjajni napad gostiju pa će sledeće sezone verovatno igrati u nižem rangu.

Prvu šansu na meči imao je Kotbus već u sedmom minutu ali je odličan šut Kineza Šaoa odlično zaustavio golman Šefer i poslao loptu u korner. Kotbus je nastavio da napada ali je Nirnberg ipak preko Boakjea u 13. minutu došao do gola koji je prelomio utakmicu.

U nastavku meča šansu u timu Kotbusa dobio je Ivica Iliev ali to nije mnogo pomoglo Energiju koji je do kraja meča primio još dva gola i šanse za opstanak u Bundesligi sveo na minimum. U 55. minutu Ajgler je posle sjajnog pasa Žigaksa povećao na 2:0, a končan rezultat postavio je svojim drugim golom na meču Boakje minut pre kraja.

Revanš meč igra se 31. maja u Nirnbergu od 15:30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve