Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2009.

19:19

Gurkuf ostaje u Bordou

Francuski Bordo potpisao je četvorogodišnji ugovor sa svojiim najboljim igračem, Joanom Gurkufom, koji je ove sezone igrao kao pozajmljen igrač Milana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bordo je na dobrom putu da osvoji šestu titulu šampiona Francuske, prvu posle 1999, i prekine sedmogodišnju vladavinu Liona. 22-godišnji Gurkuf je ove sezone bio najbolji igrač ’žirondinaca’, a izabran je i za najboljeg fudbalera francuskog šampionata, a njegov gol je izabran za najlepši u sezoni. Na 36 utakmica za Bordo postigao je 12 golova i sedam puta bio asistent.

"Srećni smo što možemo da računamo na tako talentovanog igrača koji je i sjajna osoba“, izjavio je predsednik Bordoa Žan-Luj Trio koji je bio oduševljen raspletom događaja.

Kompletnim transferom u Bordo zadovoljan je i sam Gurkuf.

„Drago mi je što ću karijeru nastavivi među ’žirondincima’. Mnogo sam naučio tokom vremena provedenog u Milanu, i želim da se zahvalim klubu što mi je omogućio da učim od vrhunskih igrača.“

„Samopouzdanje koje je sam stekao zahvaljujući Loranu Blanu i saigračima iz Bordoa, kao i ambicije kluba i podrška navijača, bili su presudni u mojoj odluci da ostanem. Ekonomska strana nije bila prioritet“, izjavio je Gurkuf.

Gurkuf je karijeru počeo u mlađim kategorijama Lorijena, a prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Renom 2003. godine. Posle tri godine prelazi u Milan za koji je tokom dve sezone nastupio 36 puta. Od 2008. postao je član i Francuske reprezentacije, a na devet nastupa za nacionalni tim jednom je bio strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve