Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2009.

11:49

Gvardiola: "Bili smo hrabri"

Trener Barselone Pep Gvardiola rekao je da je trijumf njegove ekipe u finalu LŠ došao kao posledica vrednog rada i hrabrosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Ukoliko napadate i ukoliko ste hrabri, imate veću šansu da pobedite. Nismo bili kukavice, nijednom tokom meča. Ne postoji ništa opasnije nego ne rizikovati“, rekao je Gvardiola koji je isti trofej osvojio 1992. kao igrač Barselone. „Radili smo zaista puno ove sezone i ovo je bila naplata tog rada“, dodao je trener Barselone.

Gvardiola je posebno pohvalio igru Lea Mesija, strelca drugog gola.

Mesi se vraćao na sredinu terena zato što je želeo da budemo nadmoćniji u posedu lopte. Bez lopte mi smo očajna ekipa, tako da je bilo potrebno da zadržavamo loptu. Nismo najbolji tim u istoriji, ali smo odigrali najbolju sezonu u istoriji i osvojili tri titule“, rekao je Gvardiola.

Predsednik Barselone Đoan Laporta rekao je da je ’Tim snova’ Johana Krojfa sa početka devedesetih godina bio osnova za dalje uspehe kluba, uključujući i poslednji. Kao i Gvardiola, Krojf je takođe bio bivši igrač Barselone koji se kasnije vratio u ekipu kao trener. Holanđanin je predvodio Katalonce do titule prvaka Evrope 1992. godine, kao i do četiri uzastopne titule u Španiji.

Pep i igrači su odigrali najbolju sezonu u istoriji Barse i pokazali su da su najbolji tim u istoriji. Pep je za samo godinu dana stvorio genijalan tim. Njegov pristup ima osnove u Krofovoj filozofiji, ali istovremeno i on je sam stvorio nešto novo“, rekao je Laporta.

Tijeri Anri izjavio je da njegova ekipa prikazala stil igre koji je gajila tokom cele godine.

Odigrali smo onako kako smo igrali cele sezone“, rekao je Anri.

Tokom prvih deset minuta imali smo sreće i igrali smo protiv Junajteda, ekipe koju je teško pobediti. Ipak, borili smo se i nismo nijednom odustali", rekao je Francuz.

Teško mi je da opišem šta sam postigao ove godine. Nijedan tim nikada nije uradio ovako nešto u Španiji, ovo je zaista neverovatno. Uvek se pamte pobednici, to je razlika. Možete da igrate dobar fudbal, da dobro dodajete loptu, ali ukoliko ne osvojite trofeje, to se onda ne računa“, nastavio je Anri.

Anri je 2006. godine kao igrač Arsenala poražen u finalu Lige Šampiona upravo od Barselone, dodao je:

Uvek ću biti razočaran zbog Arsenala, zato što se oni nalaze u mom srcu, u mojim venama“, završio je francuski reprezentativac.

Kapiten Barselone Karles Pujol posebno se zahvalio navijačima.

Želim da se zahvalim navijačima i nadam se da su uživali u momentu.poslednjih par godina nisu bile sjajne, oni su se zajedno borili i patili sa nama“, rekao je Pujol.

Andres Inijesta, koji je odveo Barselonu u finale golom Čelsiju u 93. minutu revanš meča polufinala bio je kratak.

Bez teksta smo, ovo je savršen završetak spektakularne sezone“, rekao je Inijesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve