Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.05.2009.

15:06

Vidić najbolji igrač Premijer lige

Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić proglašen je za igrača sezone u Premijer ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

27-godišnji reprezentativac Srbije predvodio je odbranu tima koji je u sezoni 2008/09 osvojio Premijer ligu, Liga kup, titulu šampiona sveta, a imaće priliku i da odbrani titulu u Ligi šampiona.

Vidić je ove sezone u Premijer ligi, FA kupu i Liga kupu, odigrao 39 utakmica i postigao je sedam golova, od kojih su najupečatljiviji bili za pobedu protiv Sanderlenda sa 1:0, kao i za vođstvo protiv Čelsija u pobedi sa 3:0. Odbrana Junajteda na 14 uzastopnih utakmica nije primila gol što je rekord Premijer lige.

Vidić je u prethodne dve sezone uvrštavan u najbolji tim Premijer lige, a pored tri titule sa Mančesterom je osvojio Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, FA i Karling kup.

"Vidić je tokom cele sezone bio ključni igrač u srcu Mančesterove odbrane, a takodje je stekao i reputaciju ozbiljne pretnje posle prekida", navedeno je na zvaničnom sajtu Premijer lige.

Za najboljeg menadžera proglašen je Ser Aleks Ferguson, i to deveti put u karijeri, u sezoni u kojoj je osvojio 11. titulu od dolaska u Junajted 1986. godine, a 18. u istoriji kluba čime je izjednačio rekord koji je držao Liverpul.

Odluka o najboljem igraču i menadžeru Premijer lige doneta je na osnovu glasova predstavnika svih vladajućih fudbalskih tela, medija i navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve