Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.05.2009.

22:13

Partizan odbranio Kup!

Fudbaleri Partizana pobedili su Sevojno 3:0 (0:0) u finalu Lav Kupa Srbije i prvi put u istoriji 'crno-belih' odbranili duplu krunu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Partizan je 60 minuta pokušavao da probije bunker Sevojna, a do gola konačno stiže preko Đorđevića iz slobodnog udarca. Posle toga Sevojno je zaigralo ofanzivnije što su 'crno-beli' iskoristili i u finišu postigli još dva gola. Prvo je u 84. minutu Stevanović povećao na 2:0, a konačan rezultat postavio je Petrović u 90. minutu igre. Ovo je Partizanu 11. trofej u Kupu u istoriji.

Od početka utakmice Partizan je kontrolisao loptu ali je zbog čvrste igre Sevojna u poslednjoj liniji imao malo prostora u napadu pa su se akcije uglavnom završavale ispred šesnaesterca. Prvu ozbiljniju prilika Partizan je imao u 11. minutu, ali je šut Moreire sa dvadesetak metara završio pored gola.

Deset minuta kasnije 'crno-beli' su pokušali z prekida. Tomić je izveo korner, Vašington bio najviši u skoku, dobro šutirao, ali je Nikolić bio siguran i zaustavio šut Brazilca. Posle dvadesetak minuta neaktivne igre Partizan u 42. minutu ponovo pokušava sa distance. Ovaj put šutirao je Tomić ali pored gola.

Na poluvremenu utakmice trener Partizana Slaviša Jokanović je napravio izmenu pa je umesto Vašingtona ušao Bogunović.

'Crno-beli' i drugo poluvreme otvaraju prilikom iz prekida. Đorđević je u 48. minutu izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane ali je lopta otišla iznad prečke gola Sevojna.

Najbolju šansu Partizan je stvorio u 58. minutu. Bogunović je sjajno odigrao sa Tomićem i na sredini terena, došao do šesnaesterca gostiju, poslao loptu na drugu stranu do Dijare, ali je najbolji strelac Partizna promašio sjajnu priliku za vođstvo.

Partizan je nakon 15 minuta totalne opsade goal Sevojna konačno poveo i to iz prekida, iz kog je najviše i pokušavao. Kapiten 'crno-belih' Nenad Đorđević je ponovo izveo slobodan udarac ali je ovaj put bio precizniji nego u 48. minutu i konačno savladao Nikolića.

Gol Đorđevića naterao je fudbalere Sevojna da prekinu sa bunker igrom što su igrači Partizana iskoristili i stvorili još nekiliko dobrih šansi. Najbolju je propustio Bogunović u 68. minutu kada je odlični Nikolić sjajno intervenisao i skrenuo loptu u korner.

Nekoliko minuta kasnije Sevojno je ulaskom ofanzivnih igrača pokušalo da potpuno promeni koncepciju igre i ugrozi gol srpskog šampiona.

Međutim, Bulatović je u 79. minutu igre dobio drugi žuti karton pa su gosti do kraja igrali sa igračem manje. I pored toga Sevojno je uspelo da stvori jednu sjajnu priliku. Posle centaršuta sa desne strane i nespretne reakcije Partizanove odbrane Vukojičić je očajno šutirao i poslao loptu daleko iza gola Božovića.

Već u sledećem napadu Partizan dolazi do dve sjajne šanse koje su propustili Dijara (stativa) i Moreira (odbrana Nikolića), ali su iz narednog kornera stigli do drugog gola. Posle centaršuta lopta je u šesnaestercu pogodila Đorđevića u ruku (sudija Milorad Mažić ništa nije svirao), odbila se od stativu, a Stevanović je ubacio u gol za 2:0.

I poslednji, treći gol Partizan postiže posle prekida. Tomić je ponovo centrirao i sa leve strane ubacio loptu iz slobodnog udarca, a Petrović iz prvog kontakta sa loptom glavom savladao Nikolića.

Tim iz Sevojna je svakako napravio istorijski uspeh plasmanom u finale i eliminacijom Crvene zvezde, Napretka, Borca i Hajduka u prethodnim rundama, a sledeće sezone će nastupati u novoformiranoj Evropa Ligi koja će zameniti Kup UEFA.

Partizan je titulom u Kupu nagrađen od FSS i sponzora takmičenja kompanije Karlsberg sa 81 hiljadom evra, dok je poraženo Sevojno inkasiralo 61 hiljadu.

Stadion 'Partizana' u Beogradu; Gledalaca: 13.500; Sudije: Mažić, Radojčić, Živković. Strelci: Đorđević 61', Stevanović 86', Petrović 90'
Žuti kartoni: Fejsa, Djordjević. Crveni karton: Bulatović.

Partizan: Božović, Stevanović, Obradović, Đorđević, Gavrančić, Fejsa, Tomić, Moreira, Ljajić (Vujović 70’), Vašington (Bogunović 46’), Diara (Petrović 90’).

Sevojno: Nikolić, Kamberović, Branković (Vukojčić 68’), Bulatović, Janković, Raković (Stanković 75’), Virić (Radosavljević 63’), Jovičić, Pavićević, Goločevac, Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve