Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.05.2009.

14:53

Spor oko predloga o prelaznoj vladi

Radno telo FK Crvena zvezda predložilo petočlani prelazni organ na čelu kluba. Vladan Lukić saopštenje iz kluba nazvao je falsifikatom Saše Kozića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred Skupštinu kluba, zakazanu za 26. maj, sukob između predstavnika bivšeg rukovodstva i Grupe za promene, sastavljene od bivših igrača "crveno-belih", sve je oštriji.

Odgovor bivšeg rukovodstva na predlog veterana da nekadašnji golgeter Crvene zvezde Vladan Lukić bude kandidat za predsednika kluba, bilo je saopštenje u kojem je navedeno da je Radno telo, sastavljeno od predstavnika svih strukutura kluba (savet kluba, radna zajednica, veterani, navijači, tročlana komisija), predložilo da beogradskim klubom u narednom periodu upravlja prelazni organ, odnosno petočlano predsedništvo.

Vladan Lukić međutim kaže da je saopštenje iz kluba falsifikat i da ga je izmislio generalni sekretar Saša Kozić.

"Kozić je danas falsifikovao saopštenje, koje je navodno izdala Radna grupa, prema kome će se od Skupštine tražiti da Crvenom zvezdom upravlja petočlano privremeno telo, a takođe je i slagao druge članove Radne grupe da za ovaj predlog ima moju saglasnost. U tom trenutku ja sam bio na sastanku sa ministarkom omladine i sporta Snežanom Samardžić-Marković. Kozić je na svoju ruku objavio saopštenje kako bi obmanuo javnost i sprečio da Zvezda dobije predsednika i legalno rukovodstvo. Sve ovo radi kako bi još neko vreme ostao u klubu i vratio dugove svojim sponzorima, koji su ga i doveli, a koji su upropastili Zvezdu", izjavio je Lukić za B92.

Lukić je potvrdio da će, kao što su u ponedeljak najavili predstavnici veterana Crvene zvezde, biti kandidat za predsednika kluba na Skupštini 26. maja.

"Ja jesam kandidat za predsednika. U sredu ću na stadionu Crvene zvezde predstaviti svoj program veteranima, a sa njim će tokom narednih dana biti upoznati i svi državni organi i mnoge kompanije. Zvezda će na Skupštini dobiti legalno rukovodstvo. To je naš odgovor na sve pokušaje da se uništi Crvena zvezda. Predsednika moramo da dobijemo, bio to ja ili neko drugi", rekao je Lukić.

Na zvaničnom sajtu kluba, nakon sastanka Radnog tela, izdato je saopštenje u kojem je najavljeno da bi klubom, umesto jednog čoveka, u narednom periodu moglo da upravlja petočlano telo.

"Predstavnike prelaznog organa, radno telo će utvrditi na sednici zakazanoj za četvrtak, na kojoj će biti utvrđen i kompletan dnevni red vanredne Skupštine FK Crvena zvezda. Na ovakvu odluku, Radno telo je bilo upućeno, obzirom da na današnjoj sednici nije zvanično dostavljen predlog ni jednog kandidata za novog predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Uzimajući u obzir veličinu i ugled Fudbalskog kluba Crvena zvezda, kao i trenutno stanje u kojem se klub nalazi, a obzirom na veoma kratak rok održavanja vanredne Skupštine, bilo bi neodgovorno prihvatanje bilo kakvog ishitrenog rešenja predloga za predsednika kluba. Posebno treba imati u vidu, da potencijalni kandidat pored svog programa ponudi i određeni nivo garancija za neometano funkcionisanje kluba", navedeno je u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

Lukić je optužio Kozića da će ovakvim predlozima dodatno naneti štetu klubu.

"Kozića Zvezda definitivno ne interesuje. Njemu je stalo da se sledećeg utorka ne izabere novi predsednik. Kozić je tu da obezbedi interese bivših sponzora, kao što je pre neki dan aneksirao ugovor jednom od pozajmljivača novca. Kozić je takođe slagao da nema kandidata za predsednika. Sada je valjda jasno zašto se ekipa koja danas vlada Zvezdom, a ne voli Zvezdu, toliko bori da još koji dan ili mesec ostane u klubu - Treba im još malo da unište klub, da onemoguće da se ekipa spremi za sledeću sezonu i da vrate pare svojim gazdama. Ukoliko Zvezda do kraja maja ne dobije legalno rukovodstvo klub neće biti spreman za sledeću sezonu, jer ona počinje već sredinom jula", rekao je za sada jedini kandidat za predsednika kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve