Nova vest
Fudbal

Petak, 08.05.2009.

18:54

Janevski ipak napustio Zvezdu

Makedonac Čedomir Janevski ipak je pristao da potpiše sporazumni raskid saradnje sa Crvenom zvezdom i nije više trener tog kluba, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Janevskom je još u četvrtak bio uručen otkaz, ali on je tada rekao da će ekipu voditi do kraja sezone. U petak je čak održana i konferencija za novinare pred meč sa Hajdukom iz Kule, na kojoj je Janevski još jednom rekao da ostaje u klubu.

Ipak, kako B92 saznaje, nakon toga je održan sastanak na kojem je makedonski trener ipak pristao na sporazumni raskid saradnje. U poslednja četiri kola, prvi tim Zvezde vodiće dosadašnji pomoćnik Siniša Gogić.

Utisak je da je pisanje beogradske štampe uzdrmalo privremenu upravu, trenera Janevskog i direktora Iliju Ivića, pa su stvari promenile. Informaciju potvrđuje i saopštenje Crvene zvezde koje prenosimo u celosti:

"Povodom pisanja pojedinih medija o navodnim pritiscima i ucenama od strane sportskog direktora Ilije Ivića i šefa stručnog štaba Čedomira Janevskog na članove tročlane komisije FK Crvena zvezda, o novčanim zahtevima i uslovljavanjima za odlazak iz Kluba, članovi komisije odlučno demantuju ovakve navode.

Nakon današnje pres konferencije šef stručnog štaba Čedomir Janevski, razočaran ovakvim načinom neistinitog pisanja i pod takvim pritiskom, nije spreman da i dalje vodi ekipu FK Crvena zvezda i shodno tome ponudio je sporazumni raskid ugovora sa Klubom.

Do kraja prvenstva ekipu će predvoditi Siniša Gogić dosadašnji prvi pomoćnik u stručnom štabu.

Tročlana komisija FK Crvena zvezda ovom prilikom apeluje na predstavnike medija da u duhu kodeksa novinarske etike ubuduće informišu javnost istinito i objektivno na osnovu činjenica i proverenih informacija."

Janevski je ekipu Zvezde preuzeo septembra 2008. godine, kada su "crveno-beli" na poslednjem mestu na tabeli srpskog prvenstva.

Tekuća sezona će biti jedna od najlošijih u istoriji Zvezde koja je na trećem mestu tabele Jelen Super lige Srbije, sa čak 22 bodova zaostatka za vodećim Partizanom.

Učešće u Lav Kupu Srbije završila je pre dva dana, kada je u polufinalu izgubila od drugoligaša Sevojna, zbog čega će, ako je Javor pretekne na trećem mestu na tabeli prvenstva, sledeće sezone propustiti takmičenja na evropskoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve