Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.05.2009.

18:32

Poraz Zvezde u Sevojnu!

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su u polufinalu Lav Kupa Srbije, porazom u gostima od Sevojna, sa 2:1 (0:0).

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Sevojno je povelo u 70. minutu golom Vujovića, izjednačio je Some u 85, a gol za pobedu domaćina postigao je Kamberović u 90. minutu. „Crveno-beli” su doživeli debakl u duelu sa ekipom koja se nalazi na sredini tabele Prve lige Srbije i tako po drugi put zaredom sezonu završili bez osvojenog trofeja.

"Crveno-beli" su pre prvog gola na utakmici odigranoj pred oko 5.000 gledalaca na stadionu "Kraj Valjaonice" imali terensku inicijativu i nekoliko solidnih prilika za gol, ali nisu uspeli da stignu do vođstva.

Vujović je potom iznenadio goste i iskoristio neopreznost odbrane Zvezde, koja ga je ostavila samog na levom krilu i osam minuta po ulasku na teren "matirao" golmana beogradske ekipe Sašu Stamenkovića.

Nadu Zvezdi da će, ipak, ostati u igri za jedini preostali trofej u sezoni, pošto je Partizan već odbranio titulu šampiona Srbije, vratio je Some, koji je na teren ušao samo dva minuta ranije.

Prethodno je još jedan rezervista Zvezde Abubakar Oumaru dugu loptu glavom sproveo do Somea, koji je sa nekoliko metara pogodio za 1:1.

Spektakularnu pobedu Sevojnu, koje je samim plasmanom u polufinale Kupa napravilo najveći uspeh u istoriji kluba, obezbedio je Kamberović u samom finišu meča, kada je sa 10 metara od gola postigao drugi gol za domaći tim.

"Naneli smo najveću sramotu klubu u istoriji! Bila je ovo lakrdija od igre! Za to su isključivi krivci igrači i stručni štab i ne možemo sada da se vadimo na stanje u klubu, jer smo igrali polufinale kupa. Ovo mi je najteži poraz u karijeri", ogorčeno je govorio Janevski na konferenciji za novinare.

Makedonski trener nije pred javnosti saopštio da li će podneti ostavku. Vrlo je verovatno da će Zvezda, kao što je to nedavno rekao njen sportski direktor Ilija Ivić, završiti sezonu sa Janevskim na klupi, pre svega zato što bi, u slučaju raskida ugovora, bila obavezna da mu plati obeštećenje, a kao što je poznato Zvezda nema ni prebijene pare.

Ognjen Koroman bio je utučen posle novog debakla crveno-belih.

"Katastrofa! Ne znam zašto smo ovako slabo igrali iako smo znali da je u jednoj utakmici cela sezona. Teško je sad analizirati, ali defitinitivno nismo bili skoncetrisani. Odigraću do kraja pošteno i korektno a onda odlazim u junu", najavljuje Zvezdino krilo.

Igrači Sevojna, razumljivo, bili su u delirijumu posle istorijskoh uspeha. Posle utakmice na stadionu je počelo veliko slavlje, bili su tu i trubači, orila se pesma "valjaoničara".

Sevojno je u prethodnim rundama izbacilo Hajduk iz Kule, Borac Čačak i Napredak iz Kruševca, sve nakon jedanaesteraca.

Drugog učesnika finala Lav Kupa Srbije, koje će se igrati 20. maja, odlučiće duel Partizana i Banata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

441 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve