Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.04.2009.

11:23

Benitez: "Prodaja zbog kupovine"

Menadžer Liverpula Rafael Benitez najavio prodaju nekolicine igrača, kako bi kupovio nove.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Svetska ekonomska kriza uzela je maha i u fudbalu, što potvrdjuje izjava trenera Liverpula koji je rekao da će klub morati da proda neke igrače kako bi u letnjem prelaznom roku angažovao pojačanja.

Britanski dnevnik "Dejli telegraf" objavio je u utorak da su američki vlasnici Benitezu obećali 20 miliona funti za četvoricu novih igrača.

"Manje, više imam ideju koga bih doveo u prelaznom roku. Ipak, moraćemo da prodamo igrače da bi popunili budžet za transfere. Pokušaćemo što brže i jeftinije da završimo posao u prelaznom roku", izjavio je Benitez.

Španski stručnjak kazao je da je za klub važno da svake godine dovede nekoliko kvalitetnih igrača.

"Veoma je važno da se svakog leta dovedu prava pojačanja. Sada imamo bolje igrače nego ranije, a siguran sam da ćemo biti spremni i za sledeću sezonu", naveo je Benitez.

Britanski mediji prošle nedelje su objavili su da će Liverpul na leto napustiti bekovi Filip Degen i Andrea Dosena, kao i veteran Sami Hipija, a spominje se i moguća prodaja napadača Rajana Babela i Andreja Voronjina. Danijel Ager još nije produžio ugovor sa Liverpulom, a njegova zamena mogao bi da bude fudbaler Valensije Raul Albiol.

Mediji u Engleskoj pišu i da se na Benitezovom spisku potencijalnih pojačanja nalaze Garet Beri iz Aston Vile, napadač Totenhema Aron Lenon, bek Portsmuta Glen Džonson i centarfor Mančester junajteda Karlos Tevez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve