Nova vest
Fudbal

Subota, 25.04.2009.

10:34

Piksi: "Mićović je problem Zvezde"

Dragan Stojković odgovorio na optužbe uprave FK Crvena zvezda, i krivicu prebacio na Dragog Mićovića, člana Upravnog odbora.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković u saopštenju je istakao da su napadi sadašnjeg rukovodstva tog fudbalskog kluba, koje tvrdi da je on najveći krivac za nagomilane dugove crveno-belih, pokušaj da se njegova odsutnost iskoristi kao alibi za nesposobnost uprave.

Piksi Stojković je, takođe, u saopštenju naglasio da je najveći krivac za finansijsku i ogranizacionu krizu Zvezde član sadašnjeg Upravnog odbora Dragi Mićović, koji je istu funkciju imao i tokom njegovog boravka na funkciji predsednika crveno-belih, pošto on "vedri i oblači" u beogradskom klubu.

"Svima je jasno da klubom vedri i oblači Mićović, da je doveo svoje ljude u Upravni odbor i stekao lojalnost. I sve bi to bilo lepo da čovek poznaje fudbal. Ali pošto je on operisan od fudbala ne čudi me ovo stanje. Dok smo sarađivali dobronamerno sam ga posavetovao da se ne petlja u sastav tima treneru kao ni da asistira pri dovođenju igrača. Ali džaba", istakao je Stojković.

Mićović je, prema rečima Piksija, u Zvezdu doveo i sadašnjeg generalnog sekretara Sašu Kozića, koji je bio najglasniji u kritikama Stojkovića.

Sadašnje rukovodstvo Zvezde je Stojkovića optužilo za "nedomaćinsko poslovanje" tokom obavljanja funkcije predsednika crveno-belih, koje je navodno osnovni uzrok trenutnog duga kluba od više od 22 miliona evra.

"Nisam tu, pa me optužuju"

Kozić je, između ostalog, rekao i da je Stojković na čelu Zvezde za dve godine potrošio skoro 50 miliona evra.

"Piksi nije bio član ničijih interesnih sfera i nije učestvovao u prljavim igrama. Šokiran sam bio slušajući i gledajući Kozićeve opservacije gde me optužuje da sam potrošio 50 miliona evra. Zvezda je tada samo na ime bankovnih kamata na godišnjem nivou plaćala više od milion evra pritom ne vraćajući glavnicu", navodi se u Stojkovićevom saopštenju.

"Napad na mene mogu da okarakterišem kao najprljaviju moguću kampanju, a sve u cilju rušenja ugleda i blaćenja mog imena. Optužiti me kao raspinika i glavnog krivca za današnje stanje kluba oslikava nemoć, nesposobnost i neznanje, a sve u želji da se sakriju iza mog imena koristeći moju poslovnu odsutnost", dodao je bivši reprezentativac.

Predsednika Zvezde u periodu od 2005. do 2007. godine kritikovali su i najvatreniji navijači Zvezde okupljeni u udruženje građana "Delije sever" čiji je predstavnik Jovan Šurbatović, koga je Stojković takođe kritikovao.

"Očigledno je da ove ljude to (već tada nagomilani dugovi) i ne zanima puno. A to je bilo veliko breme za klub. Ovo govorim radi istine, a ne da bih Šurbatoviću naterao suze na oči, jer ne verujem u njegove emocije", naglasio je Stojković.

On je podsetio i da su i Kozić i dojučerašnji predsednik Zvezde Den Tana bili i članovi Stojkovićevog Upravnog odbora.

"Zato čudi da se ovi ljudi, koji su bili prisutni svemu i bili saglasni sa odlukama, sada ponašaju kao da su pali sa Marsa", rekao je Stojković misleći na "odbranu" Tane i Kozića, koji su izjavili da su tada samo aminovali odluke predsednika kluba.

"Stavlja mi se na teret višak zaposlenih, a radi se o bivšim asovima Zvezde koji su godinama na terenu ostavljali krv, znoj i suze za naš klub. To je više imalo socijalni karakter", dodao je Stojković.

Stojković je naglasio i da je sve igrače u Zvezdu dovodio u saradnji sa Mićovićem, sadašnjim potpredsednikom kluba Markom Miškovićem, a uz prisustvo bivšeg sportskog direktora Stevana Stojanovića i generalnog sekretara Zorana Damjanović.

"Sve to može da potvrdi i agent igrača (Miroslav) Nestorović. Možda je on i najkompetentniji da da komentar u vezi sa tim", rekao je Stojković.

Sunovrat Zvezde je, prema rečima Stojkovića, počeo pre tekuće sezone kada je tadašnji sportski direktor kluba Goran Bunjevčević dovođenjem nekvalitetnih igrača i trenera Zdenjeka Zemana pokazao "diletanizam i čist amaterizam".

Sadašnja uprava kluba, koju je u petak napustio predsednik Den Tana, i sama je prema Stojkovićevim rečima doprinela da se kriza produbi.

"Govore o velikom minusu, a ne govore kako su uspeli da za pet meseci naprave dodatni dug od šest miliona evra. Ne govore o svojim platama, koje su moji saradnici mogli samo da sanjaju, ali ih to nije omelo da osvajaju trofeje i igraju u Evropi. Najveći sadašnji problem Zvezde je u rukovođenju, jedna kompletna degradacija funkcija", ocenio je Stojković.

"Moja je najveća greška što sam im uopšte dozvolio da se približe klubu, ali su i mene ubedili da mogu i žele da pomognu", dodao je Stojković, koji je reči hvale imao samo za Marka Miškovića.

"Jedini čovek koji se iole razume u fudbal, koji neizmerno voli Zvezdu i do sada je najviše pomogao jeste Marko Mišković. Očigledno da je zalutao među ove ljude. To je moje mišljenje", istakao je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve