Nova vest
Fudbal

Petak, 24.04.2009.

10:31

Partizan za titulu, Voša - Javor

Utakmicama 28. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Jelen Super ligi i fudbaleri Partizana će eventualnom pobedom protiv OFK Beograda odbraniti titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugoplasirana Vojvodina će u Novom Sadu dočekati četvrtoplasirani Javor, koji se u prethodnom kolu pobedom nad Crvenom zvezdom, primakao 'crveno-belima' na samo dva poena zaostatka. Crvena zvezda će na svom stadionu igrati sa Borcem iz Čačka, dok će Rad biti gost Banata. Hajduk će gostovati Čukaričkom, dok Napredak dočekuje Jagodinu.

Izabranici Slaviše Jokanovića šest kola pre kraja šampionata imaju 16 bodova više od drugoplasirane Vojvodine, a protiv "romantičara" sa Karaburme pokušaće da dođu do desete uzastopne prvenstvene pobede.

"Crno-beli" su u poslednjem kolu savladali Borac u Čačku sa 2:0, a trener Slaviša Jokanović je, kao i na nekoliko prethodnih utakmica, odmorio neke standardne prvotimce. Poslednji duel sa "romantičarima" na svom stadionu Partizan je jesenas rešio u svoju korist sa 5:1.

OFK Beograd će na stadionu u Humskoj pokušati da prekine seriju od četiri prvenstvena poraza. "Romantičari" su u poslednjem kolu izgubili na svom terenu od Čukarickog sa 3:1 i pali na desetu poziciju sa tri boda više od poslednjeplasiranog Banata.

Vojvodina će, kao i u prošlom kolu, igrati na svom terenu, a protivnik u derbiju kola biće joj četvrtoplasirani Javor.

Novosađani su u prethodnoj prvenstvenoj utakmici pobedili Banat sa 4:1, dok su Ivanjičani kod kuće sa 1:0 savladali trećeplasiranu Crvenu zvezdu, koja će sa velikom pažnjom pratiti derbi 28. kola.

Vojvodina ima četiri boda više od Crvene zvezde, dok Javor za beogradskim "crveno-belima" zaostaje za dva boda i preti da im oduzme i treću poziciju.

Fudbaleri Crvene zvezde, posle poraza u Ivanjici, dočekuju čačanski Borac, ekipu koju su u poslednjem duelu ovih ekipa na Marakani martu savladali sa 2:0.

Zvezda, međutim, duel sa Borcem dočekuje u velikim problemima. Prethodne dve utakmice u srpskom prvenstvu izgubila je od Vojvodine i Javora, a eventualnim plasmanom na tek treće mesto na tabeli prvenstva, izjednačila bi najlošiji učinak od raspada SFRJ, pošto je u sezoni 1998-9. bila takođe treća.

Situaciju pogoršava i to što nezadovoljni navijači traže ostavke uprave, koja barem prema navodima medija zahteva ostavku trenera Čedomira Janevskog.

Ekipa Rada sutra će na gostovanju Banatu imati priliku da osvajanjem tri boda napravi veliki korak ka očuvanju statusa superligaša.

Priliku da se udalji od "opasne" zone na tabeli imaće i devetoplasirani Napredak, koji će sutra dočekati Jagodinu od koje ima bod manje.

Hajduk će gostovati Čukaričkom, kome je pobeda neophodna u borbi za opstanak. Tim sa Banovog Brda ima samo bod manje od desetoplasiranog OFK Beograda, dok se Hajduk osvajanjem bodova u prošlom kolu probio na petu poziciju.

Sve utakmice 28. kola Jelen Super lige igraju se u subotu od 16 sati, osim duela Crvena zvezda – Borac i Partizan i OFK Beograd, koji su na programu u nedelju. Crvena zvezda i Borac će igrati od 16 sati, a Partizan i OFK od 18.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve