Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.04.2009.

22:40

Bomba Ronalda za polufinale

Fudbaleri Mančester junajteda izborili su plasman u polufinale Lige šampiona pobedom u gostima nad Portom 1:0 (1:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aktuelni evropski šampion pobedio je fantastičnim golom Kristijana Ronalda u šestom minutu utakmice koja je protekla u velikoj borbi na sredini terena. Porto je imao aktivan rezultat iz prvog meča (2:2), ali su "crveni đavoli" uspeli da postanu prvi engleski klub koji je savladao potrugalskog šampiona na njegovom terenu. Mančester je postao prvi branilac titule koji se plasirao u polufinale.

U veoma čvrstoj i povremeno gruboj utakmici prvi je zapretio Porto u trećem minutu preko Hulka, koji je pokušao da iznenadi Van der Sara iz slobodnog udarca. Međutim, samo tri minute kasnije Kristijano Ronaldo fantastičnim šutem sa preko 30 metara savladao Eltona i doveo ’crvene đavole’ u vođstvo.

U nastavku utakmice Mančester je uglavnom kontrolisao igru, a Porto, koji je pokušavao polukontrama, zapretio je ponovo iz slobodnog udarca u 20. minutu ali je Bruno Alveš bio zamalo neprecizan.

Četiri minute kasnije pokušao je i Lisandro Lopez ali je njegov volej udarac zaustavio odlični Van der Sar.

U 30. minutu i Mančester je konačno stvorio ozbiljniju šansu ali je šut Gigsa zaustavio golman Porta Elton. U međuvremenu je zbog povrede igru napustio kapiten Porta Lućo Gonzales , a zamenio ga je Marijano koji je u prvom meču u Mančesteru minut pre kraja postigao izjednačujući pogodak.

Pet minuta pre kraja poluvremena Porto je ponovo pokušao iz prekida. Mireleš je ubacio loptu u šesnaesterac, a Bruno Alveš sjajno skočio ali bio neprecizan, jer je lopta završila pored Junajtedovog gola.

Sjajnu priliku da postigne drugi pogodak za Junajted imao je Nemanja Vidić koji je u 43. minutu nakon kornera koji je izveo Gigs loše reagovao i sa pet metara prebacio loptu preko gola.

U drugom poluvremenu Porto je imao više loptu u svom posedu ali pored nekoliko poluprilika nisu uspevali da probiju zadnju liniju Junajteda koju su prvi put posle meča sa Interom u četvrtfinalu činili sjajni Rio Ferdinand i Nemanja Vidić.

Mančester junajted je pokušavao uglavnom preko kontri da stvori šansu ali je najveći broj njihovih napada zaustavljen na sredini terena. Rajan Gigs je nekoliko puta pokušao po levoj strani i iz kornera da proigra nekog od saigrača ali su štoperi Porta, pre svih Bruno Alveš, lako izbacivali lopte iz kaznenog prostora.

Junajted je na kraju stigao do pobede i plasmana u polufinale gde ih čeka londonski Arsenal koji je u drugom četvrtfinalnom meču odigranom u sredu bio ubedljiv protiv Viljareala pobedivši sa 3:0.

Prvi polufinalni meč ova dva kluba na programu je 29. maja na 'Old Trafordu', dok će revanš biti 5. maja na 'Emirejtsu'.

U međuvremenu obe ekipe će predstojećeg vikenda igrati mečeve FA kupa na 'Vembliju'. 18. aprila Arsenal će se sastati sa Čelsijem, dok se Junajted dan kasnije sastaje sa Evertonom. Finale je 30. maja, takođe, na 'Vembliju'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve