Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.04.2009.

21:33

Rajković: "Svima sam zahvalan"

Slobodan Rajković, član mlade reprezentacije Srbije i član Tventea, u pobedi svog tima nad Rodom (4:2) postigao je svoj debitantski gol u dresu tima iz Enšedea.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Osećam se kao da sam se opet rodio“, kaže za sajt Fudbalskog saveza Srbije nekadašnji defanzivac OFK Beograda. “Mnogo mi znači ovaj pogodak jer se dobro zna kroz šta sam sve prošao poslednjih šest meseci. Iskreno, nismo igrali baš dobro na toj utakmici, ali eto uspeo sam da postignem prvi gol u dresu Tventea, koji me je vratio u život“, rekao je Rajković.

FIFA je prošlog leta Rajkovića suspendovala na 12 meseci zabrane igranja zbog navodnog incidenta po završetku meča sa Argentinom (0:2) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama u Pekingu. Zahvaljujući naporima FSS, advokatima Tventea i Čelsija, matične ekipe talentovanog defanzivca, u novembru prošle godine disciplinska mera je ublažena i 20-godišnjem fudbaleru omogućeno je da igra za klub.

Na snazi je ostala zabrana igranja u međunarodnoj konkurenciji, odnosno za reprezentaciju Srbije.

“Stvarno bih hteo da se zahvalim svima koji su bili uz mene u proteklom periodu. Posebnu podršku sam imao u Tventeu. Stvarno su me istrpeli, a nisam njihov već igrač Čelzija. Neki drugi klub bi posle suspenzije odmah okončao pozajmicu, ali su me oni zadržali i pomogli mi da smanjim kaznu. Zbog toga sam jako motivisan da im se na terenu dobrim igrama odužim za ukazano poverenje“, priča Rajković.

Tvente se trenutno nalazi na drugom mestu holandskog prvenstva sa 65 bodova. Prvoplasirani AZ Alkmar je odavno obezbedio titulu, pa su u klubu iz Enšedea okrenuti borbi za Ligu šampiona. Četiri kola pre kraja prvenstva imaju bod prednosti u odnosu na trećeplasirani Ajaks.

“Prošle sezone Tvente je posle plej-ofa uspeo da izbori učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ove sezone takođe se u Holandiji igra baraž, ali u njemu učestvuju ekipe od petog do osmog mesta i bore se za Kup UEFA. Dakle, tim koji bude drugi ide u Ligu šampiona, što je naš cilj. Nije fraza, biće zaista teško jer prvenstvo završavamo sa četiri derbija - gostujemo Fejenordu i Herenvenu, pa dočekujemo AZ i u poslednjem kolu igramo u Amsterdamu protiv glavnog konkurenta Ajaksa“, kaže Rajković.

Bez obzira na epilog prvenstva, srpski fudbaler smatra da Tvente ima zaista dobru ekipu.

“Kompaktni smo, igramo timski. Verovatno je svima poznato da nas trenira Stiv Meklaren, nekadašnji selektor Engleske. Taj podatak govori o kakvom je stručnjaku reč i za mene je privilegija kao mladom igraču da mogu da sarađujem sa takvim strategom“, dodaje Rajković.

Još jedan igrač sa naših prostora skrenuo je pažnju na sebe u Tventeu. Reč je o Marku Arnautoviću, mladiću rođenom u Beču koji je reprezentativac Austrije.

“Marko mi je prvi komšija. Veoma talentovan fudbaler, naša publika je imala prilike da ga vidi na delu, u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo. Naša reprezentacija slavila je pobedu u Beču - 3:1. Ima odličnu sezonu, mnogi veći klubovi se interesuju za njega i po mojoj proceni sledi mu velika karijera“, kaže Rajković.

Na kraju sezone, Rajkoviću ističe pozajmica u Tventeu i povratak u Čelzi koji ga je od OFK Beograda otkupio još pre tri godine.

“Možda je i vreme da pokušam da se izborim za mesto u timu “plavaca“, ali, kao što je poznato, u Engleskoj se strancima izdaju radne dozvole. Zbog suspenzije ove godine nemam nijedan meč u reprezentaciji, a za dozvolu potrebno je da se odigra 75 odsto utakmica u nacionalnom timu. U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz Čelzija, naša saradnja je odlična i, kad završim obaveze u Tventeu, zajedno ćemo odlučiti o daljim koracima“, dodaje Rajković.

Do suspenzije, Rajković je bio jedan od stubova mlade reprezentacije koja je izborila plasman na završni turnir Evropskog prvenstva u Švedskoj (od 15. do 29. juna).

“Verujem da naša selekcija ima sjajnu generaciju koja na šampionatu može do najvišeg plasmana“, zaključio je Rajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve