Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.04.2009.

20:34

Laporta: "Bez ustupaka huliganima"

Predsednik Barselone Djoan Laporta izjavio je da će pokušati da stavi pod kontrolu sve grupe nasilnih navijača, kako bi smanjio rizik od velikih incidenata.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Laporta već nekoliko godina pokušava da se izbori sa najradikalnijom grupom navijača koji sebe nazivaju "Ludi momci" (Mad Boys). "Moramo manje da pričamo, a više da radimo. Ako ih ne sprečimo da putuju i ulaze na stadione, napraviće ozbiljne incidente. Nećemo da pravimo ustupke nasilnicima", poručio je Laporta.

Španski mediji javili su da jedan od huligana juče udario radnika obezbeđenja Barselone u hotelu u Minhenu, gde su igrači španskog tima boravili pred meč sa Bajernom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Minhenska policija saopštila je da su petorica navijača zadržana u pritvoru za vreme sinoćnje utakmice, ali da osoba koja je udarila radnika obezbeđenja nije privedena.

Nakon dolaska na mesto predsednika Barselone 2003, Laporta je prekinuo raniju praksu da najekstremniji navijači tog tima dobijaju besplatne karte utakmice i popuste za putovanja na utakmice u gostima.

Laporta je, takođe, zabranio tim navijačima da na stadionu "Nou Kamp" koriste prostoriju u kojoj su godinama držali svoje zastave i transparente.
Zbog ovakvih mera, Laporti je u poslednjih nekoliko godina više puta prećeno smrću, a klub je saopštio da ima spisak imena pojedinih huligana koji stoje iza toga.

Grupa "Ludi momci" odgovorna je i za incident koji se dogodio prošlog oktobra na utakmici Barselona-Espanjol, kada su na teren ubacili više
desetina baklji i izazvali desetominutni prekid.

"Ovi pojedinci ne predstavljaju većinu navijača Barselone. Najveći broj naših navijača juče se u Minhenu ponašao kako treba, osim par kriminalaca koji su želeli da biju poštene ljude", zaključio je Laporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve