Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.04.2009.

20:27

Lampard: "Moramo da budemo čvršći"

Fudbaler Čelsija Frenk Lampard rekao je da njegova ekipa u polufinalu LŠ protiv Barselone ne sme da ponovi greške iz duela sa Liverpulom u revanšu četvrtfinala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Moramo dobro da analiziramo utakmicu sa Liverpulom, jer smo u pojedinim stvarima podbacili kao ekipa. Moramo da budemo mnogo čvršći u odbrani", izjavio je Lampard posle treninga u Čelsijevom kampu u Kobamu, blizu Londona. Barselona je u četvrtfinalu eliminisala Bajern, koji je na dve utakmice postigao samo jedan, a primio pet golova (4:0 i 1:1).

"Barselona je trenutno najbolji tim u Evropi, a možda i u svetu. Cele sezone igraju veoma dobro, a mi moramo da pružimo partiju kao na prvoj utakmici četvrtfinala sa Liverpulom, kada smo pobedili sa 3:1", kazao je Lampard.

Odbrambeni igrač Čelsija Rikardo Karvaljo izjavio je da tim kao što je njegov ne sme sebi da dozvoli toliki broj grešaka kao na utakmici sa Liverpulom.

"Primili smo previše golova. Odgledaćemo snimak utakmice da bismo ispravili greške, ali to gledanje neće biti nimalo prijatno", rekao je Karvaljo.

Na revanš utakmici sa Liverpulom, pored loše partije odbrane, svoje veče nije imao ni golman Petr Čeh, koji je loše procenio šut Fabija Aurelija kod prvog gola Liverpula.

"Priznajem, prvi gol je moja krivica, suviše lako sam dozvolio da lopta ode u mrežu. Tom prilikom malo sam se okliznuo, ali to nije izgovor za lošu intervenciju", rekao je Čeh.

Čeh je i nakon toga, u nekoliko situacija u svom šesnaestercu bio nesiguran prilikom intervencija.

"Nikada u karijeri nisam odigrao takvu utakmicu, a nadam se da se tako nešto neće ponoviti u budućnosti", dodao je on.

Fudbaleri Čelsija će 28. aprila, u prvoj utakmici polufinala, gostovati Barseloni, a revanš se igra 6. maja u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve