Nova vest
Fudbal

Petak, 10.04.2009.

19:10

PL: Nastavlja se trka za titulu

Mečevima 32. kola u subotu i nedelju nastavlja se borba za titulu u Premijer ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najinteresantniji mečevi biće utakmice vodeće trojke. Lider prvenstva Mančester Junajted gostuje Sanderlendu, dok će Liverpul biti domaćin Blekburnu. Trećeplasirani Čelsi dočekuje Bolton, a veoma interesantan meč biće susret dve ekipe koje se bore za opstanak, Stouka i Njukasla. U ostalim mečevima sastaju se Vigan - Arsenal, Totenhem - Vest Hem, Midlsbro - Hal Siti, Portsmut - VBA, Aston Vila - Everton i Mančester Siti - Fulam.

Mančester Junajted gostuje Sanderlendu gde će pokušati da sačuva prvu poziciju, posle pobede prošle nedelje nad Aston Vilom u poslednjim momentima meča. 'Crne mačke' su u poslednjih pet mečeva osvojile samo jedan poen od mogućih 15 i nalaze se na samo tri boda iznad zone ispadanja. Poslednju pobedu nad Junajtedom, Sanderlend je zabeležio pre 12 godina. Junajted je posle sjajne i rekordne serije od 14 mečeva bez primljenog gola u poslednjih pet ligaških mečeva primio čak deset golova i Ferguson neće moći da računa na Ferdinanda, Brauna, Evansa i Berbatova.

Glavni pratilac Mančester Junajteda, Liverpul, dočekuje Blekburn posle neugodnog poraza od Čelsija na domaćem terenu u Ligi Šampiona. Blekburn se nalazi u sigurnoj zoni posle prošlonedeljne pobede nad Totenhemom posle preokreta, ali Roversi u poslednjih 12 mečeva nisu uspeli da zabeleže pobedu na Enfildu, još od septembra 1993. godine. Menadžer 'crvenih' Rafael Benitez najverovatnije neće računati na kapitena Stivena Džerarda koji 'vuče' povredu još od nastupa za reprezentaciju Engleske.

Čelsi, osokoljen posle pobede nad Liverpulom u Ligi Šampiona, pokušaće da ostane u trci za titulu u meču sa Boltonom na Stamford Bridžu. 'Plavci' su neporaženi u poslednjih sedam mečeva na domaćem terenu, dok Bolton u istom broju susreta na gostovanjima ne zna za pobedu. U poslednjih deset susreta, Čelsi je zabeležio sedam pobeda i tri nerešene. Gus Hidink neće moći da računa na Bosingvu, Fereiru i Džoa Kola.

Arsenal, pogođen velikim brojem povreda, ide na gostovanje Viganu koji je uspeo da osvoji samo jedan bod u poslednjih sedam mečeva sa 'tobdžijama'. Arsenal pokušaće da odbrnai niz od 18 mečeva bez poraza, u kome je ekipa Arsena Vengera zabeležila devet pobeda i osam remija. To je najveći niz utakmica bez poraza, još od 2004. godine kada je Arsenal osvojio titulu bez ijednog poraza. Sa druge strane, Vigan je zabeležio čak šest pobeda u poslednjih devet mečeva na domaćem terenu. Venger neće moći da računa na nekoliko prvotimaca, među kojima su i golman Almunija, defanzivci Kliši i Galas, kao i napadač Van Persi. Hrvatski reprezentativac Eduardo još je pod znakom pitanja, dok za Vigan neće igrati Katermol i Zaki.

U borbi za sedmu poziciju, koja vodi u Evropu, Totenhem će dočekati Vest Hem Junajted. Spursi zaostaju šest bodova za 'čekićarima', ali ekipa iz severnog Londona veruje da može da nadoknadi minus. Menadžer Spursa Hari Rednap nije doživeo poraz od Vest Hema još otkako je napustio taj klub 2001. godine. Totenhem je prošle nedelje doživeo prvi poraz posle šest utakmica, a na Vest Hem će ići bez suspendovanog Palasiosa i povređenog Džermejna Defoa. 'Čekićari' će na Vajt Hart Lejnu biti bez Behramija, koji će propustiti ostatak sezone i Karltona Kola.

Stouk i Njukasl će odigrati jednu od ključnih utkamica u borbi za opstanak. Prva pobeda Stouka u gostima, prošle nedelje na gostovanju VBA, podigla ih je na 13. poziciju, sa šest bodova prednosti u odnosu na Njukasl koji je samo dve pozicije iznad dna tabele. U slučaju pobede, Stouk bi napravio ogroman korak napred ka opstanku, što bi ujedno bila treća uzastopna pobeda ekipe u Premijer ligi, po prvi put u poslednjih 25 godina.Stouk je pobedio na tri od poslednje četiri utakmice u kojima je igrao Džejms Biti, strelac šest golova u poslednjih devet mečeva. Njukasl je bez pobede već šest utakmica.

Midlsbro se nalazi u opasnosti da ispadne iz lige posle 11 godina, pošto ima samo pet bodova iznad zone ispadanja i ovog vikenda dočekuje Hal Siti. Domaća ekipa ima samo jednu pobedu u poslednjih 19 mečeva, dok gosti imaju isti broj trijumfa u poslednjih 15 mečeva.

Poslednjeplasirani Vest Brom moraće da zabeleži prvu pobedu na Fraton parku nad Portsmutom od 1958. godine da bi ostao u trci za opstanak u Premijer ligi. VBA je bez pobede u poslednjih devet mečeva, u kojih su zabeležili šest poraza. Portsmut je neporažen u poslednjih pet od šest mečeva, nakon niza od devet utakmica bez pobede.

Fudbaleri Aston Vile će u meču sa Evertonom pokušati da zabeleže prvu pobedu posle devet utakmica u svim takmičenjima. U direktnoj borbi za peto mesto, gosti će u slučaju pobede prestići domaću ekipu. Vila će i dalje biti bez Emila Heskija, dok Dejvid Mojes neće moći da računa na Džozefa Joba, kao i na od ranije povređenog Artetu.

Mančester Siti dočekuje Fulam nakon poraza u Kupu UEFA. Siti je do sada jedina ekipa u Premijer ligi koja nije odigrala nerešeno na domaćem terenu, dok je Fulam bez postignutog gola na poslednjih devet od 11 mečeva u gostima. Obe ekipe biće kompletne za meč koji se igra u nedelju.

Premijer liga, 32. kolo, subota:
Liverpul – Blekbrun (13:45h)
Sanderlend – Mančester Junajted (16h)
Čelsi – Bolton
Portsmut – Vest Bromvič Albion
Totenhem – Vest Hem
Vigan – Arsenal
Stouk Siti – Njukasl (18:30h)

nedelja:
Aston Vila – Everton (15h)
Mančester Siti - Fulam (17:10h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve