Nova vest
Fudbal

Petak, 10.04.2009.

15:55

Janevski: "Pobede će nas oporaviti"

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski rekao je da ekipu muče problemi, ali da će pobedom protiv Banata probati da se oporave od poraza u "večitom" derbiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nemamo više iluzija da ćemo osvojiti šampionsku titulu, ali prvenstvo još traje i želimo da u narednih devet utakmica osvojimo što više bodova i budemo drugi na tabeli. Poraz u derbiju nam je teško pao i moraćemo psihološki da se podignemo. Banatu su bodovi bitni u borbi za opstanak, a sve osim naše pobede bio bi neuspeh", izjavio je Janevski na Marakani.

Janevski je rekao da su osvajanje drugog mesta i plasman u finale Lav kupa Srbije realni ciljevi "crveno-belih" do kraja sezone.

"S obzirom na duel Partizana i Vojvodine u ovom kolu i činjenice da Vojvodina dolazi nama u goste u sledećem, moramo da probamo da se
osvajanjem šest bodova u nedelju dana osamimo na drugom mestu i stvorimo neku veću razliku.
I u kupu i dalje imamo šanse, četvrtfinale se igra u sredu, pa nam pobeda protiv Banata treba jer se samopouzdanje ne kupuje u supermarketu", dodao je on.

Janevski je rekao da se uprkos finansijskim problemima u Zvezdi nada "određenom napretku".

"I vi biste sigurno imali problem da tri meseca dolazite na posao, a ne primate platu. Moramo da izvučemo poslednje atome snage i završimo
ovu sezonu kako treba. Ipak, ne verujem da će se do kraja sezone nešto poboljšati, ali se svi nadamo nekom napretku, da bi igrači mogli da rade svoj posao
", rekao je on.

Janevski je demantovao pisanje pojedinih medija da je dobio ponude Fudbalskog saveza Makedonije za mesto selektora i nekih belgijskih prvoligaša.

Makedonski stručnjak rekao je da ne želi da ide iz Zvezde, ali da, kada je jesenas dolazio u klub, nije mogao da pretpostavi u kakvoj krizi se nalaze "crveno-beli".

"Znao sam da dolazim u veliki klub, ali nisam znao da je u ovakvoj krizi. Ne mogu sada da dignem ruke, zelim da učinim što više, ali teško je. Mnogi su mislili da pravim alibi kada sam govorio da igrači daju maksimum. Osvajanje drugog mesta i plasman u finale kupa bili podvig, a rezultati bi sigurno bili bolji da je situacija sređenija", zaključio je Janevski.

Utakmica 25. kola Jelen Super lige između Crvene zvezde i Banata igra se u subotu od 15.30 na Marakani. "Crveno-beli" zaostaju jedan bod za drugoplasiranom Vojvodinom i 14 bodova za vodećim Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve