Nova vest
Fudbal

Petak, 10.04.2009.

13:11

Moreira: " Ovo je savršen brak"

Almani Moreira je pre više meseci uporedio odnos sa Partizanom sa "vezom mladih pred svadbom", a potpisivanje novog ugovora je uporedio sa "prvom bračnom noći".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Osećam se sjajno, iako još nisam dobio dijamantski prsten. Ipak, u životu nije sve moguće, tako da sam zadovoljan onim što sam dobio", rekao je Moreira šaljivo na konferenciji za novinare u Humskoj. Moreira, koji se novim ugovorom obavezao da u klubu ostane do 2012, dodao je da je imao ponude drugih klubova, ali da je želeo da ostane u Partizanu.

"Imao sam nekoliko ponuda, ali kao što sam i ranije rekao, ovde sam već dve godine. Dobro poznajem igrače, klub, navijače i grad. Između Partizana i njemu sličnih klubova, normalno je da sam izabrao 'crno-bele'. Nisam se pokajao zbog toga", dodao je Portugalac.

Moreira je dodao i da veruje da će Partizan sledeće sezone biti jači, pošto će zadržati okosnicu ekipe.

"Sigurno ćemo biti bolji nego ove sezone, ovaj tim igra zajedno već gotovo dve godine . Ta činjenica će nam biti izuzetno važna sledeće sezone, a verujem da ćemo dobiti i neka pojačanja u letnjem prelaznom roku", kazaje on.

Portugalac se osvrnuo i na izjavu golmana Crvene zvezde Saše Stamenkovića, koji ga je posle poraza na "večitom derbiju" (2:0) nazvao arogantnim:

"On je tokom čitave utakmice pokušavao da me isprovocira i vređao me je... Pre nego što izjavljuje ovakve gluposti, morao bi prvo da
razmisli. Osoba kao on, koja ne zna šta je fer-plej, ne zaslužuje komentar
", zaključio je Moreira.

Portugalac je do sada odigrao 88 utakmica za Partizan i postigao je 19 golova.

Sportski direktor Partizana Ivan Tomić izjavio je da je nastavak saradnje sa Moreirom dokaz da su "crno-beli" snažni i sposobni da zadrže najbolje igrače u timu.

"Razgovori su trajali dosta dugo, a završeni su ovako na obostrano zadovoljstvo. Uradili smo veliku posao, napravili ključnu stvar za očuvanje ekipe za narednu sezonu. To je dokaz da je Partizan moćan i snažan", rekao je Tomić.

Tomić je dodao i da je još rano da se priča o odlascima i dolascima igrača za sledeću sezonu.

"Još je rano za razgovore o tome, ali sigurno će biti nekih pojačanja, a i odlazaka. Za (levog beka) Ivana Obradovića postoji interesovanje velikih klubova, koji mogu da ga plate, ali još nema konkretnih ponuda", zaključio je Tomić.

Fudbaleri Partizana, devet kola pre kraja Jelen Super lige, imaju 13 bodova više od drugoplasirane Vojvodine i 14 bodova više od Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve