Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.04.2009.

23:58

Bat: "Širer će spasti Njukasl"

Fudbaler Njukasl Junajteda Niki Bat ocenio je da će novi menadžer i bivši igrač "Svraka" Alan Širer pomoći klubu da ostane u ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njukasl trenutno zauzima 18. mesto na tabeli Premijer lige sa 29 bodova, tri manje od lokalnog rivala Sanderlenda, koji je na 17. mestu, u sigrunoj zoni. "Alan je zaslužio poštovanje, ceo grad je uz njega i svi žele uspeh Njukasl Junajteda. Igrači su srećni jer je on preuzeo klub. Uveren sam da će nam pomoći da se izvučemo iz neugodne situacije i ostanemo u Premijer ligi", rekao je Bat.

Bat je dodao da Njukasl može da se nada dobrim rezultatima u preostalih sedam utakmica i pored poraza od Čelsija od 2:0 na utakmici u subotu.

"Na toj utakmici nismo uspeli da stvorimo onoliko šansi koliko smo želeli, ali Alan je ostao pozitivan i na poluvremenu nam rekao da možemo da pobedimo. To se nije desilo, ali i pored poraza vidi se napredak u igri. Mislim da smo se sat vremena dobro borili protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi", smatra on.

Širer je 1. aprila preuzeo Njukasl od privremenog trenera Krisa Hatona, koji je u februaru zamenio Džoa Kinira. Kinir je zbog operacije na srcu napustio klupu "crno-belih".

Bivši reprezentativac Engleske odigrao je 404 utakmice za Njukasl i postigao 206 golova, a pre toga igrao je za Sautempton i Blekburn. Za nacionalni tim nastupio je na 63 meča uz 30 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve