Nova vest
Fudbal

Subota, 28.03.2009.

19:00

Janevski: Igrači vide šta se dešava

Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski izjavio je da aktuelna situacija u beogradskom klubu ima uticaj i na igru tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dug koji je procenjen na oko 20 miliona evra, uključujući i dugovanja prema igračima, neplaćeni računi zbog kojih su klubu u više navrata isključeni telefoni, a zatim i ukidanje hrane u klupskom hotelu u kom se nalaze mladi igrači i stranci samu su neki od problema u Ljutice Bogdana 1 i to u trenutku kada je veći deo rukovodstva van zemlje.

Suočen sa izjavom potpredsednika kluba Vladimira Jugovića, koji je rekao da bi Janevski trebalo da preuzme odgovornost za igre tima bez pozivanja na nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi klub, trener Crvene zvezde osvrnuo se na dešavanja van terena.

Svi znamo u kakvim uslovima radimo. Ne tražim tu neko opravdanje za rezulate, već samo kažem da bi u velikom klubu kao što je Crvena zvezda sve trebalo da bude na profesionalnom nivou, kako bi igrači razmišljali samo na trening i utakmice. Ne branim igrače, tražim uvek maksimum, ali ni oni nisu roboti i mogu da vide kakvo je momentalno stanje u klubu.”

Mene šta najviše brine i što ne mogu da shvatim je da ima dosta ljudi, pa čak i sa prošlošću u Crvenoj zvezdi, koji kažu da poštuju, pa i vole Zvezdu, a koji jedva čekaju nešto negativno, kako bi već sutra pričali o tome i prenosili javnosti i drugima. To malo nervira i boli, kada vidim da igrači daju najveći mogući maksimum, ali ponovo znaju da se oko Zvezde stvara negativno mišljenje i energija. Iako Crvena zvezda uvek mora, od samog početka, da juriša na duplu krunu i Evropu i ovo trenutno drugo mesto je na neki način uspeh, kada znamo sa kolikim pritiskom i negativizmom prema Zvezdi se borimo. To nam je najveća prepreka i protivnik i sve to utiče i na igrače, a onda i na rezultate“, izjavio je Janevski.

„Nova Uprava nasledila probleme”

Čedomir Janevski došao je na ’Marakanu’ u isto vreme kada i novo rukovodstvo na čelu sa Dan Tanom i kaže da je svestan da Upravu očekuje težak posao u rešavanju problema koji, kako je istakao, nisu od juče.

Znam da i oni pokušavaju da odrade svoj posao na najbolji mogući način, ali znam da im je veoma teško i da im treba pomoć sa strane, od ljudi koji stvarno žele bolju sutrašnjicu za Zvezdu. Ovaj ceo problem nije nastao u poslednjih šest meseci, sa novom Upravom, novim trenerom i igračima i to svi znamo. Ova situacija i problemi se vuku već poslednjih nekliko godina, barem pet ili šest. Kada još vidimo kakava je ekonomska kriza ne samo u Srbiji i Zvezdi, već u svetu, uviđamo da mnogima nije lako na finansijskom planu, pa ni nama.

Pozitivno razmišljam i verujem u bolje sutra i verujem da će se iskreni i naporni trud i rad svih struktura u Crvenoj zvezdi isplatiti, počevši od samog vrha, pa do nas na terenu. Postoje određene indicije da dolaze bolji dani i svima kojima je Zvezda u srcu to uliva veru i nadu“, kaže Janevski.

Crvena zvezda je u dosadašnjih pet mečeva prolećnog dela Jelen Super lige zabeležila dve pobede i tri remija. ‘Crveno-beli’ su dodatno izgubili korak za vodećim Partizanom, ali Janevski kaže da je, izuzev meča protiv Rada na Banjici (0:0), zadovoljan igrom svog tima.

Mislim da u ovih pet utakmica posle zimske pauze, ne mogu da budem zadovoljan samo igrom i rezultatom protiv Rada, zato što sam očekivao prvo da ćemo dobro igrati, a onda i osvojiti tri boda. Ipak, kao što sam rekao posle same utakmice, imali smo timski loš dan i izgubili dva boda. To se dešava i mnogo većim klubovima, pre ili kasnije što svi mogu da vide, ali i dalje stoji da je naša krivica što nismo osvojili sva tri boda.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve