Nova vest
Fudbal

Subota, 28.03.2009.

17:39

U Konstancu stiglo 1.300 Srba

Više od 1.300 navijača iz Srbije stiglo je u grad Konstancu kako bi bodrili fudbalsku reprezentaciju Srbije u duelu sa selekcijom Rumunije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srpski navijači su počeli da pristižu u grad u petak uveče, i većina njih je u izjavama rumunskim televizijama istakla da veruje u sigurnu pobedu Srbije u subotnjem meču koji se igra u okviru kvalifikacija za SP 2010. godine u Južnoj Africi. Rumunske vlasti su angažovale 1.500 policajaca i žandarma kako bi se sprečili mogući konflikti sa domaćim navijačima.

Oko stadiona "Farul", na kome se iga utakmica, javni red obezbeđuje 1.000 policajaca i žandarma, dok će i rumunski i srpski navijači biti pretraženi, i konfiskovaće im se svi nedozvoljeni predmeti.

Zabranjeno je unošenje alkohola na stadion, a na snazi će biti i zabrana prodaje alkoholnih pića u periodu od 16 h do ponoći.

Kvalifikacionoj utakmici izmedju Rumunije i Srbije za svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi prisustvovaće i predsednici dve zemlje, Boris Tadić i Trajan Basesku.

Tadić je povodom utakmice izjavio u Bukureštu da on nikada ne prognozira rezultat, ali uvek kaže sportistima da daju sve od sebe.

"U subotu će neko sigurno izgubiti, a ja bih želeo da to bude jedini problem izmedju Srbije i Rumunije", rekao je predsednik Srbije.

Basesku je takođe naveo da nikada nije želeo da naljuti svog prijatelja Borisa Tadića, ali se nada da će se on posle utakmice naljutiti i da će Rumunija pobediti bar sa jednim golom razlike.

Rumunska štampa je mnogo manje optimistički nastrojena od Baseskua i daje manje šanse rumunskoj selekciji. Renomirani rumunski fudbaler srpskog porekla Miodrag Belodedić, koji je igrao za Crvenu zvezdu, izjavio je da reprezentacija Srbije ima veći broj značajnih fudbalera, da je tim jači i da se nalazi u dobroj formi, kao i da je kod Srba ekipni duh vrlo jak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve