Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.03.2009.

22:17

Zeman i Suzuki tuže Zvezdu

Čeh Zdenjek Zeman i Japanac Takajuki Suzuki obratili su se FIFA kako bi naplatili novac koji im duguje Crvena zvezda, pišu 'Večernje novosti'.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

„FIFA će veoma brzo da odluči, a ako Crvena zvezda ne isplati dugovanja, može da očekuje suspenziju“, izjavio je za “Novosti” Đanpaolo Montoneri, advokat Zdenjeka Zemana. Najgore je što su Zeman i Suzuki bili potpuni promašaji. Zeman je Zvezdu predvodio na tri meča i osvojio jedan bod, dok je Japanac za godinu dana odigrao svega šest utakmica bez postignutog gola.

Još slabiji utisak ostavio je Zdenjek Zeman. Pompezno najavljen i dočekan, napustio je Beograd posle samo tri prvenstvena meča. Na te tri utakmice Zvezda nije postigla pogodak i osvojila je samo jedan bod, što je bilo dovoljno za smenu. Nekad priznati trener prethodno je potpuno pogrešno forsirao tim u formaciji 4-3-3, a igrači su se u obe faze priprema (Austrija i Slovenija) žalili na “torturu”.

Ova dva slučaja su i prioriteti Crvene zvezde, koji moraju da se reše čim FIFA presudi jer su direktno u vezi sa izlaskom na evropsku scenu sledeće sezone. Dugovi moraju da se izmire, inače bi crveno-beli automatski prvi put u istoriji kluba ostali bez licence za međunarodna takmičenja.

Da su u pitanju samo Zeman i Suzuki, ne bi bilo većih problema. Čekaju se, međutim, konkretni potezi mnogih koji su, takođe, najavili žalbe. Pominju se Poljak Bronovicki, Portugalac Lukaš, Dragan Mladenović, kao i Rabotnički, koji traži obeštećenje za Tričkovskog.

Kriza u klubu zahvatila je i klupski hotel na stadionu. Fudbaleri narednih nekoliko dana neće moći da se hrane u klupskom restoranu jer Crvena zvezda trenutno nema novca za kupovinu kvalitetnih namirnica.

"Hotel radi normalno, ali ne i kuhinja. Već za dva-tri dana sve bi trebalo da bude u redu", prenosi portparol Bogoljub Grujić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve