Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.03.2009.

21:03

Srpske lige: Bez promena na vrhu

Tokom vikenda odigrane su utakmice 17. kola, drugog prolećnog, u sve četiri grupe Srpske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nije bilo promena na vrhu; ekipe koje su bile u vođstvu i dalje su na prvim pozicijama. Zemun, novosadski Proleter, Sloga iz Kraljeva i Radnički iz Niša trenutno su najbliži prelasku u viši rang.

U grupi 'Beograd' oba konkurenta za osvajanje prvog mesta osvojila su bodove; ekipa Zemuna bila je sigurna protiv Dorćola (2:0), a Teleoptik je na svom igralištu savladao Sinđelić (3:0).

Posle 17 kola, Zemun ima 45 bodova, Teleoptik 42, a trećeplasirana Šumadija iz Jagnjila 32.

U grupi 'Vojvodina' odigran je derbi u Kikindi. Proleter iz novosadskog predgrađa Slana bara osvojio je tri boda u duelu sa nekadašnjim prvoligašima (2:1). Pobedu je upisala i ekipe Raničkog iz Šida protiv Slovena iz Rume (4:1), a po jedan bod pripao je ekipama Mladosti iz Bačkog Jarka na gostovanju na Paliću (0:0) i Sente u Novoj Pazovi (1:1), pa je prednost Proletera veća nego pre ovog kola.

Slanobarci imaju 38 bodova, Radnički iz Šida ima 33 boda, Mladost iz Bačkog Jarka 32, Senta 30, Kikinda 28...

Pobednik Srpke lige 'Istok' praktično je već poznat. I pored poraza od Timoka u Zaječaru (1:0) niški Radnički ubedljivo vodi. Ostali niški klubovi bili su uspešni: Sinđelić protiv Topličanina iz Prokuplja (2:0), Car Konstantin u duelu sa Kopaonikom iz Brusa (3:2). Ekipa Hajduk Veljka je u Negotinu bila bolja od Jedinstva (2:1), a Dubočica u Leskovcu od Balkanskog (1:0).

Radnički ima 41 bod, Sinđelić 28, Hajduk Veljko, Timok i Dubočica po 27...

Na 'Zapadu' je lider, ekipa Sloge iz Kraljeva, osvojio samo jedan bod na svom terenu u duelu sa požarevačkim Inonom (1:1), pa su ostale ekipe koje se bore za vrh smanjile veliku razliku koju su Kraljevčani napravili tokom jesenjeg dela. Radnički Stobeks je u Klupcima bio bolji od Jedinstva sa Uba, a kragujevački Radnički na svom stadionu ubedljiv protiv pribojskog FAPa (4:0). U duelu dve Slobode, Užičani su bili bolji od Čačana (1:0).

Sloga ima 39 bodova, devet više od Radničkog Stobeks. Kragujevčani su sa 28 bodova na trećem mestu, užička Sloboda ima 27 bodova, Jedinstvo 26...

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe sledeće sezone igraće u Prvoj ligi, a drugoplasirani timovi imaće priliku da se kroz baraž domognu mesta u višem rangu takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve