Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.03.2009.

16:31

Jovanović: Ne razmišljamo o porazu

Nikola Žigić i Milan Jovanović složili su se da bi bod u Konstanci odgovarao reprezentaciji Srbije, ali da treba ciljati na sva tri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija ima 5 bodova više od tima Viktora Picurke pred meč u Konstanci i remijem ili pobedom praktično bi eliminisala jednog od glavnih favorita u Grupi 7 iz trke za plasman na Mundijal. "Izvesno je da bi nam nerešen rezultat odgovarao jer bi, gotovo definitivno, eliminisao Rumune iz kvalifikacija. Ipak, ne bih prihvatio podelu plena pre bitke", izjavio je Jovanović.

Centarfor belgijskog Standarda kaže da je dobro upoznat sa rumunskim timom. "Od mog trenera Lasla Belenija, koji je igrao za rumunsku reprezentaciju, dobio sam dovoljno informacija o našim rivalima. On me je upoznao i sa mojim potencijalnim protivnikom Kozminom Kontrom, tako da već imam u glavi način na koji treba igrati protiv Rumunije", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u bazi srpskog tima u Kovilovu.

"Ne razmišljamo o porazu i važno je da u svakom trenutku pokažemo sve što znamo. Krajnji cilj je, naravno, plasman na svetsko prvenstvo i želimo da to toga dođemo što pre iako znamo da će u Konstanci biti veoma teško. Ja bih samo da naglasim da nismo favorit uoči meča u Konstanci. I, takođe, voleo bih da se u Srbiji naučimo na nekim ranijim greškama i ne podležemo euforiji. Ne treba preterivati ni u pohvalama kad se pobedi, ni u kritikama posle lošeg rezultata. Činjenica je da imamo dobre rezultate, odličan ambijent u reprezentaciji i tako treba nastaviti, ali u mirnijoj i skromnijoj atmosferi", kaže Jovanović i dodaje da je posle duge pauze zbog, kako je istakao, jake prehlade, spreman za nastup u dresu Srbije.

"Moram da kažem da su pojedini mediji u Srbiji prilično pogrešno interpretirali vesti o mom zdravstvenom stanju tih dana i stvorili priličnu paniku kod moje familije koja živi u Srbiji. Suština je da sam imao grip. Lekari su na trenutak posumnjali u meningitis i vadili mi tečnost iz kičme da bi otklonili svaku sumnju. Organizam je loše reagovao posle vađenja tečnosti i prikovao me za krevet još pet dana. Sada sam dobro, potpuno spreman za igru. Od pet kilograma koliko sam izgubio, tri sam već vratio. A možda ovde u Kovilovu vratim i preostala dva, koliko svi paze na mene i moju ishranu."

Nikola Žigić kaže da je cilj reprezentacije Srbije jasan: "Nikada u karijeri nisam igrao na remi niti ga postavljao kao cilj. Uvek sam išao na pobedu. Tako će biti i u subotu."

Selektor Radomir Antić drugog dana priprema u Kovilovu može da računa na sve igrače pošto su se timu, uz dan kašnjenja zbog klupskih obaveza, priključili Miloš Krasić i Miloš Ninković.

Ekipa će trenirati dva puta dnevno u Kovilovu do četvrtka, kada čarter letom u popodnevnim satima putuje u Konstancu. Utakmica je na programu u subotu od 19.45 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve