Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.03.2009.

01:48

Usvojena ostavka Ratka Butorovića

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić saopštio je u ponedeljak da usvaja ostavku Ratka Butorovića na mesto potpredsednika kluba zaduženog za sport.

Izvor: B92, Dnevnik

Autor:B92, Dnevnik

Default images

"Dugo sam vagao, nisam hteo da lomim preko kolena, baš kao i onda kada mi je ponuđeno da se prihvatim funkcije i na kraju sam ovako odlučio. Iako sam nedavno najavio da ću sazvati sednicu klupske Skupštine koja bi trebalo da se izjasni o potezima odustao sam od te namere jer neću ovako bitnu odluku da prebacujem na druge," rekao je Gajić, a preneo novosadski Dnevnik.

"Ovo je lično moja odluka i ako neko bude tražio krivca, onda sam to ja. Međutim, u ovim potezima ne treba tražiti ničiju krivicu. Svako ko želi dobro Vojvodini, treba da smiri strasti jer klub nisu ni Voja Gajić ni Ratko Butorović, niti bilo ko drugi pojedinačno. Ovim činom nastojim da sprečim špekulacije bilo kakve vrste i da zaštitim i integritet kluba, ali i samog Ratka Butorovića," rekao je predsednik 'crveno-belih' tvrdeći da Butorović i on ostaju dobri prijatelji.

Novinarima je podeljeno i saopštenje prvotimaca Vojvodine, koje je u ime svih potpisao kapiten Aleksandar Popović.

"Povodom navodnih priča o usvajanju ostavke predsednika zaduženog za sport Ratka Butorovića, smatramo da mi igrači imamo apsolutno pravo da iskažemo svoj zajednički stav. Molimo vas da taj predlog ne usvojite, ne dozvolite da nas napusti čovek koji je tvorac današnje Vojvodine. Ne dozvolite da se prekine ideja o stvaranju velike Vojvodine jer smatramo da samo sa njim Vojvodina može da računa na svetlu budućnost. U suprotnom, sigurno nas očekuje povratak u ružnu prošlost, koju niko od nas ne želi. Nadamo se da ćete nas razumeti i doneti pravu odluku," navodi se u pismu igrača koje objavljuje Dnevnik.

Dok su prvotimci trenirali, Vojislav Gajić je održao kratak sastanak sa zaposlenima u klubu, a potom je na sastanak sa terena pozvao i fudbalere, saopštio im odluku i zatražio da mu razjasne svoje pismo. Aleksandar Popović je potvrdio da su u razgovoru s predsednikom fudbaleri potvrdili svoj nedvosmisleni stav.

"Prvo sam želeo da mi sami igrači razjasne šta to žele. Kada sam se uverio da nemaju protiv mene ništa lično, već da žele da Ratko Butorović ostane u klubu, rekao sam im da je njihovo da igraju i misle na teren, a ne da kadruju i brinu brigu o rukovodstvu. Da nemaju redovne plate i odlične uslove za rad, onda bih njihovo nezadovoljstvo razumeo. Ovako, ne. Zato sam im poručio da svako ko je nezadovoljan može da zatraži ispisnicu," rekao je posle sastanka Gajić.

Dosadašnji potpredsednik kluba Ratko Butorović nije dolazio u FC 'Vujadin Boškov'.

"U prvi mah sam ostao bez teksta. Za mene je neverovatno da bilo ko u klubu prekida trening. Šta drugo da kažem osim toga da bi samo bezosećajan čovek mogao da ostane indiferentan na želju fudbalera. Igrače ne mogu i neću da ignorišem i spreman sam da porazgovaram s njima i da im poručim da sada moraju još više i bolje da izvršavaju svoje profesionalne obaveze. Telefon mi stalno zvoni, zovu me ljudi i raspituju se, a ja ne znam šta da im u ovom času odgovorim. Ako je rešenje problema zaista pronađeno u prihvatanju moje ostavke, onda sam spreman da se ne vratim u klub, ali ko može da garantuje da je to baš tako," rekao je Ratko Butorović za Dnevnik.

Vojvodina je u prolećni deo šampionata ušla kao drugoplasirana ekipa na tabeli Jelen superlige sa tri boda manje od vodećeg Partizana i četiri više od Crvene zvezde. Posle jedne pobede, dva remija i dva poraza u pet kola prolećnog dela Novosađani su pred treći krug takmičenja na trećem mestu sa jedanaest bodova zaostatka u odnosu na vodeći Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve