Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.03.2009.

13:35

"Meč u Rumuniji rešava mnogo toga"

Najbolji fudbaleri Srbije okupili su se u Kovilovu na početku priprema za kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo protiv Rumunije u Konstanci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Boško Janković, Gojko Kačar i Danko Lazović ocenili su da je predstojeća utakmica sa Rumunijom do sada najvažnija u kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi.

"Retko se dešava da se ponovi onakav meč kakav smo odigrali protiv Austrije u Beču, tako da ne možemo baš da se uzdamo u to. Zbog loših rezultata u dosadašnjem delu kvalifikacija, Rumuni moraju da idu na pobedu na svom terenu, a to može da dovede do njihovog kiksa", izjavio je Janković.

Vezni fudbaler italijanske Đenove naveo je da su pred početak kvalifikacija u Grupi 7 Rumuni i Francuzi bili proglašeni za favorite, ali da "orlovi" žele da pokažu da takve prognoze nisu bile na mestu.

"Pred start kvalifikacija Francuzi i Rumuni su važili za favorite, a nama je da ih sada demantujemo. Dosta je Rumunija igrala na Evropskim i Svetskim prvenstvima, a mi ne", kazao je on i dodao da od igrača protivničkog tima najviše ceni Pola Kodreu, za koga je rekao da je "opasan igrač sa veoma jakim udarcem".

Centarfor holandskog PSV Ajndhovena Danko Lazović svestan je da je meč sa Rumunijom važan - "Ovaj meč može mnogo toga da reši i verovatno je najbitniji u ovom delu kvalifikacija. Možemo mnogo da dobijemo i zato moramo ozbiljno da se pripremimo", poručio je Lazović.

Ove sezone Lazović je u PSV-u dobijao šansu uglavnom sa klupe, ali smatra da to neće negativno da utiče na njegove nastupe u nacionalnom timu.

"Malo igram, malo ne igram, ali do sada se 'milion' puta pokazao da klupski i reprezentativni fudbal nemaju veze jedan sa drugim", zaključio je Lazović.

Selektor Srbije Radomir Antić u petak je objavio spisak igrača za meč u Konstanci, u međuvremenu je pozvao Aleksandra Kolarova umesto Aleksandra Lukovića, a poznat je i spisak selekcije Rumunije.

Antić: "Rumuni pod pritiskom"

Antić je izjavio da u Rumuniji ne želi samo dobar rezultat, već i napredak u igri.

"Izuzetno je važno da kroz rezultate dodjemo do autoriteta. Meni je vrlo bitno na koji način ćemo to da uradimo. Želim da idemo napred, a ne samo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Antić na konferenciji za novinare.

Antić je rekao da je za Rumune hendikep što neće igrati Kristijan Kivu, koji je povređen, ali je dodao da to neće umanjiti ozbiljnost priprema "orlova" za subotnju utakmicu.

"To je hendikep za njih, međutim, ne treba da brinemo o tome. Njihovi problemi neće umanjiti našu koncentraciju i kvalitet na pripremama", kazao je on.

Selektor Srbije u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio je sa dosta rumunskih igrača, za koje je rekao da su talentovani, ali i da će u Konstanci igrati pod pritiskom zbog imperativa pobede.

"Trenirao sam dosta rumunskih fudbalera i oni su uvek imali talenat. Ipak, oni su sada pod pritiskom, jer je za njih utakmica biti ili ne biti. Sa druge strane, meč u Konstanci će biti potpuno drugačija od naših gostovanja u Parizu i Beču i ne vredi da ih poredimo", rekao je on.

Subotić: "Prijaju selektorove pohvale"

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić, koji bi mogao u Konstanci da debituje za Srbiju, istakao je da mu je drago što se našao na Antićevom spisku i da jedva čeka da počnu pripreme.

"Lepo je opet videti kolege, jedva čekam da izađem na trening. Takođe, lepo je čuti kada trener pozitivno govori o tebi, a na meni je da dokažem da sam dovoljno dobar za ovaj tim", izjavio je 20-godišnji Subotić, koji je u mlađim kategorijama igrao za selekciju SAD.

Selektor Antić nadovezao se rekavši da je dolazak Subotića dokaz da reprezentacija Srbije razmišlja o budućnosti.

"Neven je samo potvrda mog opredeljenja da gledamo u budućnost, dalje od nosa. Nemam dilemu da nas je Subotićev dolazak unapredio i siguran sam da će u njegovom ponašanju svi prepoznati kvalitet", ocenio je Antić, koji je dodao da dolazak Subotića predstavlja i novu alternativu postojećem sistemu igre reprezentacije.

Subotić, koji u nemačkom klubu igra štopera, naveo je da je spreman da igra na kom god mestu odluči selektor.

"Igrao sam i ranije da drugim pozicijama... Šta god da odluči selektor, ja sam spreman da igram", dodao je Subotić.

Selektor Antić dodao je da je teren na stadionu u Konstanci, na čije stanje su mnogi imali primedbe, bolji nego što se pretpostavljalo, ali da to ne sme da predstavlja problem njegovoj ekipi.

"Teren u Konstanci je bolji nego što smo očekivali i to ne može da bude opravdanje", poručio je selektor Srbije.

Fudbaler nemačke Herte Gojko Kačar ocenio je da je utakmica u Konstanci izuzetno važna za "orlove" i dodao da razmišlja samo o pobedi.

"Utakmica u subotu nam je veoma bitna... Rumunija zaista ima dobar tim, poznajem Maksimiljana Nikua iz Herte, ali trebalo bi da gledamo samo sebe. Razmišljam samo o pobedi u Konstanci, a ne o tome koliko su Rumuni jaki", naveo je Kačar.

Od 23 igrača sa Antićevog spiska, u ponedeljak je u Kovilovo došao 21 reprezentativac. Miloš Krasić i Miloš Ninković zbog klupskih obaveza na dan okupljanja ekipe u Srbiju stižu u utorak. Reprezentacija Srbije treniraće u Kovilovu do četvrtka, kada putuje u Rumuniju. Meč u Konstanci na programu je u subotu od 19 časova i 45 minuta.

Posle utakmice sa Rumunijom, selekcija Srbije će u sredu 1. aprila u Beogradu odigrati prijateljski meč sa Švedskom.

Posle četiri odigrane utakmice selekcija Srbije ima devet bodova i deli prvo mesto u grupi sa Litvanijom. Slede Francuska, Austrija i Rumunija sa po četiri boda, s tim što Francuska i Rumunija imaju meč manje, dok Farska Ostrva imaju jedan bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d