Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.03.2009.

21:38

Olimpijakosu nova titula prvaka

Fudbaleri Olimpijakosa obezbedili su 11. titulu prvaka Grčke u poslednjih 12 sezona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Olimpijakos je u 27. kolu osvojio tri boda na gostovanju Panioniosu a Panatinaikos igrao nerešeno (1:1) u Tripoliju pa je razlika između vodećih 'crveno-belih' i 'zelenih' koji sele drugo mesto sa ekipom PAOKa tri kola pre kraja jedanaest bodova. PAOK je pobedio poslednjeplasirani Trasivulos posle preokreta na Tumbi i solunski tim izjendačen je sa Panatinaikosom u borbi za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

U igri za plasman u kvlaifikacije za LIgu šampiona je i atisnki AEK koji je bio bolji od Levadijakosa.

Olimpijakos je u atinskom predgrađu Nea Smirna poveo golom Engleza Derbišajra, Panionios stigao do 2:1 posle pogodaka Lourensa i Gonzage, ali su Latka i Searense doneli pobedu Olimpijakosu koji je ove sezone stigao do 36. titule prvaka u klupskoj istoriji.

Panatinaikos je u Tripoliju poveo golom Salpingidisa ali je Kaunos izjednačio.

PAOK je dozvolio ekipi Trasivulosa, koja se oprašta od elite, da na poluvreme ode sa prednošću ali su Vladimir Ivić i Bakajoko postigli golove za pobedu 'crno-belih'.

AEK je do pobede došao golovima Djebura, Blanka i Edinja, jedini strelac za tim iz Levadije bio je Kiasos.

Rezultati 27. kola: Panionios - Olimpijakos 2:3, AEK - Levadijakos 3:1, Asteras Tripolis - Panatinaikos 1:1, Iraklis - Larisa 0:2, OFI - Pantrakikos 4:3, Panseraikos - Aris 1:2, PAOK - Trasivulos 2:1, Ksanti Škoda - Ergotelis 0:1

Tabela grčke lige: Olimpijakos 65, Panatinaikos 54, PAOK 54, AEK 53, Larisa 42, Aris 38, Ksanti 35, Asteras Tripolis 33, Ergotelis 33, Levadijakos 32, Pantrakikos 32, Panionios 30, Iraklis 29, OFI 23, Panseraikos 22, Trasivulos 13

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve