Nova vest
Fudbal

Subota, 14.03.2009.

19:22

Janevski zadovoljan posle remija

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski bio je zadovoljan igrom svojih fudbalera uprkos remiju sa OFK Beogradom (2:2) u 20. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Iako Zvezda uvek ide na tri boda, realno moramo da budemo zadovoljni načinom na koji smo došli do jednog, u samom finišu. Čestitam igračima na upornosti i želji da preokrenu rezultat i tome što su uspeli da posle 2:0 stignu do 2:2. Uspeli smo da se vratimo iako smo igrali sa igračem manje i što smo imali dva peha i prinudne izmene, zbog povreda Šišića i Tričkovskog“.

Janevski je potom analizirao meč komentarišući sporne situacije, kojih je bilo nekoliko.

“Očekivali smo težak meč i zato smo tražili da se ne pravi euforija posle dve dobro odigrane utakmice. Znali smo da OFK Beograd ima mlad i dobar tim. Moji igrači su to znali i dobro započeli meč. Dali smo taj brzi pogodak, koji je ne znam zbog čega poništen.

Posle toga smo primili gol koji nije trebalo da primimo, iz jedne sumnjive situacije iz prekida. Dosuđeno je igranje rukom iz neposredne blizine, iako se videlo da je Ninkov branio glavu.

Imali smo četiri izgledne situacije posle 1:0 – Kleo dva puta, Tričkovski i Isah. Ipak, OFK Beograd je iz tri šuta postigao dva gola, to je umetnost“, izneo je Janevski svoje viđenje prvog poluvremena, a potom je analizirao drugi deo igre:

„U drugom poluvremenu smo krenuli na sve ili ništa. Imali smo dosta vremena igrača manje, jer je Džeferson dobio drugi žuti karton, zbog toga što je potrčao da što pre izvede aut zbog vremena koje je prolazilo i koje su protivnički igrači trošili tako što im se u nekoliko navrata ukazivala pomoć. I posle tog trenutka, koji mi nije najjasniji, moji igrači su nastavili da igraju ofanzivno i da obezbede bod“.

Trener OFK Beograda Mihajlo Ivanović rekao je da se nadao bodu, ali da na kraju nije zadovoljan istim s obzirom da su njegovi igrači imali rezultatsku prednost.

“Da nam je neko pre utakmice ponudio bod protiv zahuktale Zvezde, ja bih to oberučke prihvatio. Vodili smo 2:0 i imali igrača više, ali smo na kraju zeli samo bod. Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, jer smo pored rezultatske prednosti imali i prednost domaćeg terena i igrača više. Događa se ponovo, ovog puta protiv nas, da u poslednjim minutima pada odluka. Nisam očekivao da će Zvezda izjednačiti, a razlog za to je strah od dobrog rezultata koji se javio kod naših igrača“, izjavio je Ivanović.

Crvena zvedaa je trenutno treća na tabeli Jelen Superlige sa 35 bodova, dok je OFK Beograd sedmi sa 24.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve