Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.03.2009.

22:35

Jokan: "Nastavljamo u istom stilu"

Partizan je u subotu pobedio Javor sa 1:0, što su tri velika boda jer ni Vojvodina (0:1) ni Crvena zvezda (1:1) nisu uspeli da slave u Ivanjici.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener ’crno-belih’ Slaviša Jokanović veoma je zadovoljan pobedom ali i igrom njegovih igrača. „Jednu titulu smo osvojili na želju i snagu, pa tek onda dolazi kvalitet. Utakmica s Javorom je podsetila na te iz prošlog proleća, kada smo na pomenuti način lomili protivnike“.

„Ne bi trebalo taj prošlogodišnji recept da menjamo, jer, ako se oslanjamo samo na kvalitet, onda sve ide mnogo teže“, zaključio je trener Partizana Slaviša Jokanović.

Nakon šest uzastopnih mečeva bez pobede i velikih promena u igračkom kadru, Partizan je došao do trijumfa u Ivanjici. Odlično je odigrao novajlija Vašington, pobednički gol postigao Dijara, koji je zbog bolesti u igru ušao tek u drugom poluvremenu.

„Vašington je odradio ono što smo od nega tražili. Bio je enigma za Javor, jak u skoku, u duelu i kada ima loptu u nogama. Nisu znali s koje strane da mu priđu. S njim je igra Partizana dobila na raznovrsnosti. Dijara je postigao lak gol, baš onakav kakav tražim da postigne, i da ih bude što više. Većina njegovih pogodaka bila je prilično komplikovana, beg s 40 metara, šut iz punog trka. Ovaj je bio gol pravog golgetera, samo da se ubaci lopta u mrežu“, istakao je Jokanović.

Do kraja drugog kruga prvenstva ostala su još tri kola. Koga će od rivala dočekati u Humskoj, a sa kim igrati na strani, Jokanoviću je svejedno.

„Ne možemo da utičemo na to, pa su za nas te stvari periferne. Razrešiće se same po sebi, bez nas, tako da neću ni da komentarišem. Od najbližih pratilaca nismo gubili ni tamo ni ovamo, pa verujem da ćemo doći do naših bodova“, stav je Slaviše Jokanovića.

Spektakl u "Areni" na košarkaškom meču Partizan - Panatinaikos bio je dodatni stimulans fudbalerima pred teško gostovanje u Ivanjici.

„Za košarkaške utakmice je "tuča" za karte, pa je samo nas nekoliko imalo privilegiju da ih gleda cele sezone. Možemo na njih da budemo samo pozitivno ljubomorni. Već neko vreme košarkaši prave izuzetne podvige, pa oni koji izgube s malom razlikom od njih raduju se tom uspehu. Čim budemo imali karte, eto nas opet“, kaže Jokanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve