Nova vest
Fudbal

Subota, 21.02.2009.

17:29

Uhapšen dvojnik Zvezdana Terzića

Osoba koju je crnogorska policija u subotu privela u Budvi nije Zvezdan Terzić, utvrđeno je proverom identiteta, saopštio je MUP Crne Gore.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Podgorička televizija TV Vijesti izvestila je da je nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić uhapšen je u subotu u Budvi.

Kako su prenele "Vijesti", Terzić je uhapšen dok je pratio prijateljsku utakmicu Mogren – OFK Beograd na sportskom kompleksu u Jazu. Posle saslušanja koje je trajalo sat i po vremena utvrđeno je da privedena osoba nije Zvezdan Terzić i ta osoba je puštena na slobodu.

Terzić je podneo ostavku na funkciju FSS 12. marta 2008. godine kada je bio u bekstvu. Zbog navodnih malverzacija prilikom transfera OFK Beograda za njim je raspisala međunarodna poternica Interpola. Bivši predsednik Saveza je osumnjičen da je 1998. godine protivpravno prisvojio više od jednog miliona maraka od transfera Vanje Grubača u Hamburg.

Okružni javni tužilac u decembru je podneo zahtev za proširenje istrage protiv Terzića i zbog zloupotreba prilikom transfera Branislava Ivanovića u moskovsku Lokomotivu i Stevena Stošića u Malagu. Tadašnji funkcioneri OFK Beograda Terzić, Vladimir Bulatović i Dražen Podunavac navodno su na prodaji Ivanovića i Stošića protivpravno prisvojili 2.1 miliona evra.

Terzić je vise puta negirao da je zaradjivao na prodaji igrača, mada je u poslednjem obraćanju javnosti priznao da je kršio zakon, ali da su u to vreme to činili i svi drugi fudbalski funkcioneri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve