Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.02.2009.

23:09

Zvezda protiv odlaganja prvenstva

Predsednik FK Crvena zvezda Dan Tana izjavio je da se njegov klub protivi odluci Zajednice super-lige o odlaganju početka prolećnog dela prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvenstvo je prvobitno trebalo da počne narednog vikenda, ali je odloženo zbog lošeg vremena. Tokom dana iz kluba se oglasio sportski direktor Ilija Ivić koji je rekao da je Zajednica dobro postupila. Ipak, sa njim se ne slaže predsednik našeg najtrofejnijeg kluba.

"Nelogično je da Zajednica super-lige četiri dana pre početka prvenstva odlaže početak takmičenja i time dovedeo ceo kalendar prolećnog dela sezone pod znak pitanja", kaže Dan Tana.

On smatra da je takva odluka preuranjena i postavlja pitanje: šta će se dogoditi ako do subote dođe do otapanja snežnog pokrivača?

"Ovakva odluka je uperena protiv publike. U celoj Evropi se fudbal igra po kiši i snegu, a kod nas se o vremenskim prilikama donose ishitrene odluke", smatra predsednik "crveno-belih".

Prvi čovek Crvene zvezde ističe da - ako već mora da dodje do odlaganja 18. kola - da se ta "runda" odigra u prvom slobodnom terminu:

"Prvenstvo Srbije", kaže Dan Tana, "treba da počne utakmicama 19. kola", dodajući:

"Crvena zvezda zagovara načelo da se kalendar takmičenja, koji je napravljen prošle godine, a doradjen ove zime, poštuje do kraja. Za srbijanski fudbal je sramota da se 18. kolo ne igra naredne subote", rekao je predsednik Tana, napominjući da će njegov klub, ipak, poštovati svaku odluku Zajednice super- lige.

"Ovakvom odlukom se ide protiv gledalaca, koja sue već isplanirala svoj vikend. Mora to da imamo u vidu", kazao je Den Tana.

Predsednik Crvene zvezde je izjavio da se fudbaleri "crveno-belih", bez obzira na odlaganje, neće vraćati na Kipar, gde su obavili veći deo priprema, nego će početak prvenstva sačekati u Beogradu ili njegovoj okolini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve