Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.02.2009.

23:02

FA Kup : 2 gola Dudua za 1/8 finala

U zaostalom revanš meču četvrte runde engleskog FA kupa fudbaleri Arsenala savladali su ubedjivo Kardif siti rezultatom 4:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi meč odigran je 25. januara na Ninian parku, i rezultat je bio 0:0. Revanš je trebalo da bude odigran 3. februara, ali je odložen zbog mećave koja je zavejala London. Glavna vest pred ovaj meč je bio očekivani povratak hrvatskog reprezentativca Eduarda Da Silve posle godinu dana duge pauze zbog preloma noge.

Pobeda Arsenala ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, iako su fudbaleri Kardifa bili vrlo optimistični u prognozama pred revanš meč.

Domaći tim je stekao prednost kada je Da Silva u 20. minutu posle sjajno izvedenog duplog pasa sa Velom postigao svoj prvi pogodak na meču.
Nade Kardifa o plasmanu u u petu rundu FA Kupa u potpunosti je srušio Niklas Bendtner kada je u 34. minutu posle jednog kornerea sjajno reagovao i postigao prelep gol.

Na 3:0 povisio je svojim drugim golom na meču, Da Silva iz penala. Prethodno je u kaznenom prostoru nad njim načinjen prekršaj.

Nedugo potom dvostruki strelac je zamenjen uz ovacije publike u Londonu.

Robin Van Persi je dotukao drugoligaša golom u 89. minutu za konacnih 4:0.

Trijumfom Arsenal se plasirao u osminu finala FA Kupa i tu će se sastati sa ekipom Barnlija.

Povratak Da SIlve posle godinu dana

Fubaler Arsenala Eduardo Da Silva vratio se na teren u utakmici protiv Kardifa u FA Kupu, posle godinu dana pauze zbog teškog preloma noge.

Hrvatski reprezentativac igrao je za svoju reprezentaciju u prijateljskom meču protiv Rumunije prošle srede kada je i asistirao za gol u pobedi Hrvatske od 2:1. On je, takođe, igrao na dve utakmice za rezervni tim Arsenala.

Da Silva se povredio 23. februara 2008. godine nakon starta fudbalera Blekburna Martina Tejlora.

On je u tim Arsenala došao iz zagrebačkog Dinama u julu 2007.

Do povrede Da Silva je odigrao 31 meč za Arsenal i postigao 12 pogodaka.

Rođen je u Brazilu, ali se preselio u Hrvatsku sa petnaest godina, a 2002. godine dobio je hrvatsko državljanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve