Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.02.2009.

18:04

Ivić: "Dobra odluka Zajednice"

Sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić i trener Čedomir Janevski smatraju da je odluka Zajednice superligaša o odlaganju 18. kola dobra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na startu prolećne polusezone na stadionu Partizana igraće se 135. večiti derbi, a čelnici crveno-belih složili su se sa stavom koji se prethodnih dana mogao čuti u izjavama iz Humske, da nema potrebe igrati po zavejanim i zaleđenim terenima.

Mislim da je odlaganje prvenstva za nedelju dana u interesu fudbala, s obzirom da nema uslova da se nastavi sa takmičarskim utakmicama za pet dana", rekao je Ilija Ivić. "To je najbolje rešenje, jer se tereni nalaze u lošem stanju posle nekoliko dana padavina i niskih temperatura. Tokom dana ili najkasnije u utorak ujutro donećemo odluku o nastavku priprema za prvu zvaničnu utakmicu i prolećni deo sezone. Klub će se potruditi, što je i trener predložio, da se organizuju 2-3 utakmice, koje bi naš tim odigrao kako bi ostao u takmičarskoj formi. Ukoliko dođe do organizovanja mini priprema, na kojima će naša ekipa igrati samo utakmice, vratićemo se u ponedeljak i nastaviti sa trenizima do 28. februara, kako bismo se aklimatizovali na vreme u Srbiji“, zaključio je sportski direktor Zvezde.

Crveno-beli su se u subotu vratili sa priprema sa drugog dela priprema na Kipru, a u ponedeljak su nastavili sa treninzima na pomoćnom terenu sa veštačkom travom.

Ova odluka je dobro rešenje i za fudbalere i navijače, kako bi se prvenstvo nastavilo u normalnim uslovima. Tereni su loši, ima dosta snega i leda i sigurno da nikome ne bi odgovaralo da se igra po takvoj podlozi. Tražiću od kluba da se organizuje utakmice, jer se ekipa nalazi u tom stadijumu. Ne bismo želeli da idemo negde gde su uslovi bolji, a da nemamo utakmice. Ekipi je potreban jedan ili dva meča, kako bi se zadržao takmičarski nivo. Treba voditi računa i o aklimatizaciji igrača, ukoliko se ode u toplije krajeve, jer ćemo morati ponovo da se privikavamo na uslove ovde“, istakao je Čedomir Janevski.

Meteorolozi su najavili da će krajem ove nedelje širom Srbije ponovo padati sneg, što bi moglo da ponovo odloži šampionat. Prošle godine početak prolećne polusezone pomeren je za 14 dana zbog neodgovarajućih uslova. Raspored takmičenja predviđa najmanje šest slobodnih termina tokom marta, aprila i maja, što ostavlja prostor za eventualno novo odlaganje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve