Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.02.2009.

22:44

Pobeda Intera u milanskom derbiju

Derbi ’Dela Madonina’, 172. u Seriji A, a ukupno 270. duel Intera i Milana pripao je 'neroazurima' koji su u poslednjoj utakmici 24. kola slavili sa 2:1.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Inter, koji sada ponovo ima devet poena prednosti nad Juventusom, poveo je preko sjajnog Adriana u 28. minutu, a dva minuta pre kraja poluvremena Stanković je povećao prednost. Jedini gol za Milan postigao je Pato posle akcije Ronaldinja i Jankulovskog. Milan je i dalje treći na tabeli, ali sa 11 poena manje od gradskog rivala.

Obe ekipe počele su meč veoma ofanzivno, a nekoliko šansi u prvih pola sata imao je mladi napadač ’rosonera’ Pato, koji nije uspevao da uputi dovoljno dobar šut i savlada Cezara. U 18. minutu Stanković je imao idealnu šansu kada je bio sam na pet metara od gola Milana, ali je, dok se on nameštao za šut, stigao Ambrozini, koji je klizećim startom loptu izbacio u korner.

U 28. minutu Inter prvi stiže do gola. Strelac je bio Adriano, koji je nakon centaršuta Maikona rukom ubacio loptu u mrežu što pomoćni, ali ni glavni sudija nisu videli. Stanković se dva minuta pre kraja poluvremena ipak iskupio za veliki promašaj pošto je pogodio za 2:0. Ibrahimović je sjajno spustio loptu glavom posle centaršuta Muntarija, a Jankulovski zakasnio da reaguje.

Ipak, u drugom poluvremenu Milan stiže do gola. Ronaldinjo je sjajno proigrao Jankulovskog, ovaj ubacio loptu u peterac, a Pato smanjio na 2:1.

Samo dva minuta kasnije Adrijano je ponovo imao šansu. Lako je zaobišao Maldinija, izašao sam ispred Abijatija ali je iskusni golman Milana odbranio šut Brazilca i ostavio svoj tim u igri.

Do kraja utakmice Milan je nekoliko puta imao šansu za izjednačenje, ali Inzagi, kome je poništen gol zbog ofsajda, i Pato nisu bili dovoljno precizni.



Verovatno svoj poslednji gradski derbi odigrao je legendagni igrač Milan Paolo Maldini (40) koji je najavio završetak karijere na kraju sezone. Maldini je u klubu od 1984. godine, a odigrao je 888 utakmica i postigao 43 gola. Za reprezentaciju Italije nastupio je na 126 mečeva, a sedam puta bio strelac.

U nedelju popodne odigrano je sedam utakmica, Roma je ubedljivo poražena u Bergamu dok su Đenoa i Fiorentina igrali 3:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve