Nova vest
Fudbal

Petak, 13.02.2009.

18:01

Poraz Zvezde u generalnoj probi

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od sofijske Lokomotive, sa 1:0 (1:0) u poslednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama na Kipru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol postigao je Paškov, u 3. minutu, za pobedu šestoplasiranog tima bugarskog prvenstva. Tim Čedomira Janevskog završio je tako pripreme sa učinkom od 4 pobede, 1 remijem i 2 poraza.

Crvena zvezda utakmicu je počela u sledećem sastavu - Stamenković, Gvozdenović, Tutorić, Tomović, Ninkov, Koroman, Milijaš, Isah, Lazetić, Oumaru i Kleo. Janevski je ponovo na raspolaganju imao reprezentativce, izuzev Parkera, koji se još uvek nije vratio, ali utakmica nije dobro počela za beogradski tim.

U dosadašnjem delu priprema Crvena zvezda je primila 6 golova, a fudbalerima Lokomotive bila su dovoljna samo tri minuta da bi zatresli mrežu ‘crveno-belih’. Strelac je bio Paškov, posle prekida i ubačene lopte sa oko 25 metara.

Zvezda je do poluvremena propustila nekoliko prilika za izjednačenje, od kojih je najbolju imao Kleo. Brazilac je u 21. minutu promašio gol sa samo metar razdaljine, na dodavanje Oumarua, koji je i sam imao priliku u završnici poluvremena, na centaršut Lazetića, ali je glavom poslao loptu preko gola.

U nastavku meča Crvena zvezda je imala inicijativu, ali nije uspela da izjednači, a najbolju šansu ponovo je imao Kleo, u 78. minutu, kada je šutirao sa 20 metara iznad prečke, pa je Lokomotiva, ekipa koju predvodi nekadašnji trener Obilića, Vojvodine i mlade reprezentacije Dragan Okuka, zadržala prednost do kraja.

To je ujedno bila i poslednja provera Crvene zvezde pred početak prolećnog dela sezone i ‘večitog derbija’ u Humskoj, 21. februara.

Poraz od Lokomotive je drugi za ‘crveno-bele’ na Kipru. Prethodno su izgubili od još jednog tima iz Sofije, Levskog (0:2), jedini remi zabeležili su u duelu sa Slaskom (2:2), dok su pobede ostvarili u mečevima sa Onisilosom (3:1), Gornjikom (1:0, prekid), Brnom (2:1) i Jagodinom (1:0).

Crvena zvezda - Lokomotiva 0:1 (0:1)

Crvena zvezda: Stamenković, Gvozdenović (Džef Silva 85), Tutorić, Tomović, Ninkov, Koroman (Tričkovski 85), Milijaš (Bogdanović 80), Isah, Lazetić, Oumaru (Some 62) i Kleo (Fereira 80).

Lokomotiva: Galev, Paškov, Džaferović, Dobrev, Savić, Karađinov, Diakov, Atanasov, Lopez, Baldovaliev i Kamburov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve